UPOZORENJE O AUTORSKIM PRAVIMA

Locked
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

UPOZORENJE O AUTORSKIM PRAVIMA

Post by King » 03 Jul 2011, 13:12

S obzirom da su se na Internetu počeli pojavljivati sadržaji (slike i tekstovi) preuzeti s ovog Foruma ovim putem želimo obavijestiti članove Foruma kao i posjetitelje istog o tome da su svi tekstovi i slike na ovom Forumu isključivo vlasništvo njihovih autora.
Objavljivanjem istih, javno na trećim mjestima, van ovog Foruma, a da pri tome nije zatražena dozvola vlasnika istih sadržaja, te da prilikom objavljivanja nije naveden izvor (u ovom slučaju http://www.brijacnica.com) kao i ime (Username) vlasnika grubo se krši Zakon o autorskim pravima i drugim pravima NN. 167/03.
Kako bi svima bilo jasno slijede pojašnjenja:

1. Vlasnik sadržaja ima pravo objaviti sadržaj van Foruma bez da traži ičiji pristanak,
2. Član Foruma može objaviti sadržaj drugog člana pod uvjetom da je od vlasnika sadržaja dobio dozvolu za objavljivanjem te prilikom objave treba obavezno navesti izvor (http://www.brijacnica.com) i ime (Username) vlasnika, ako vlasnik to zahtijeva,
3. Neregistrirani članovi (Guests) mogu objaviti sadržaj Foruma pod istim uvjetima kao u točki 2. s time da u tom slučaju vlasnik sadržaja treba o tome obavijestiti Administratore (Britva, Napoleon i King) te dobiti pristanak od najmanje 1 Administratora.

Nepridržavanjem gore navedenog krši se Zakon o autorskim pravima i drugim pravima NN. 167/03 te će u tom slučaju biti poduzete mjere za naknadu štete koja je prouzročena autorima i vlasnicima sadržaja te vlasniku Foruma kako slijedi:

-za svaku neovlašteno objavljenu fotografiju 250,00 kn
-za svaku neovlašteno objavljenu riječ pisanog teksta 10,00 kn

Lijepi pozdrav

brijacnica.com Admin Team
Locked

Return to “Pravila našeg foruma - VAŽNO - OBAVEZNO PROČITATI!”