Kako je sve to pocelo....

Post Reply
User avatar
AnArChY
BIC
Posts: 35
Joined: 02 Apr 2010, 00:00
Location: Rijeka

Kako je sve to pocelo....

Post by AnArChY » 15 Aug 2010, 15:32

Zanima me kako i zasto ste se prebacili na "old school" nacin brijanja....
Jer sumnjam da ste odmah sa 13-14 godina uhvatili britvu ili britvicu u ruke :twisted:

Kod mene je razlog bio cisto financijski:
prvo sam jednom kupio kremu jer u ducanu vise nije bilo pjene - pa da probam... (cetku i DE sam imao od pokojnog djeda, ali to je bilo vise kao ukras u kupaoni)
I kad sam skuzio koliko mi je krema jeftinija/duze traje/ i bolja od pjene vise se nisam vracao.....

... ali jos uvijek sam koristio razne Machove i jednokratne Gillette.....
Dok mi opet jednom nije prekipilo - zasto da bacam 50kn za 3 patrone Macha, kad za 6kn mogu uzeti 5 patrona za DE....
Oprao djedov DE, ubacio unutra..... i dalje je povijest :-D

I od onda sam na kremi i starom DE-u....

Ovaj ili slijedeci mjesec kupujem novi DE open comb (samo da se odlucim za model) i neki sapun da i to isprobam....
I razmisljam da u DE ugraviram inicijale i godinu - da pocnem stvarati svoju povijest ;)

O britvama jos nisam razmisljao - mozda jednom u buducnosti....A koja je vasa prica? Kako i zasto ste se prebacili na "old school" nacin brijanja?
...offline...
User avatar
napoleon
Student brijanja
Posts: 1250
Joined: 23 Nov 2008, 00:00
Location: Zagreb

Post by napoleon » 15 Aug 2010, 16:34

Moja priča je skoro identična tvojoj, samo ja nisam slučajno uzeo kremu. Gledao sam mantic-ove videe na youtubeu i opralo me nešto da "moram probati sapun i četku, svi govore da je bolje, DE je bolji protiv prištića i uraslih dlaka..."
Ostalo je povijest. ;)
User avatar
terlisimo
DE
Posts: 70
Joined: 17 Mar 2010, 00:00
Location: Zagreb

Post by terlisimo » 16 Aug 2010, 01:05

Ja sam krenuo oldschool :twisted: Recimo. Filarmonica shavette koju mi je stari kupio nakon što sam nekoliko puta bez pitanja koristio neku njegovu da skinem srednjoškolsko paperje.

Brijanje shavetteom sam mrzio jer sam ga (u retrospektivi) radio loše. Tako da sam prešao na mach3 čim je izašao. Od tada mi je brijanje bilo samo dosadno. Također sam slučajno otkrio koliko je sapun bolji od bilo čega iz limenke. Jednom sam se morao obrijati s Dove cream barom i od tada sam kombinaciju Mach3 + Dove koristio godinama sve do nedavno.

A nedavno me napala neka Flash reklama za Mach Fusion na webu koja mi je na bezobrazan način rekla kako bih trebao malo brže bacati korištene britvice u smeće. Uf. Marža od 5000% više nije šišanje, to je deranje ovce. I sad bi mi još govorili koliko dugo ju smijem koristiti. To me ljuti :evil:

Zakipio sam kao Tom u crtiću i rekao u sebi "to je to, vraćam se na staru školu." Kako mi se ona Filarmonica činila nekako jeftina a i sjedio sam za kompjuterom malo sam zagooglao za "straight razor" da vidim šta se tu nudi i vrlo brzo nabasao na Brijačnicu. Nisam siguran točno kako jer nije mi palo na pamet da postoji lokalni forum posvećen brijanju.

I eto me tu.

Zahvaljujući Gilette Fusion flash reklami i svima vama sada trošim mnogo više novca i vremena na brijanje nego prije no sada jedva čekam da mi brada naraste. Zamjenio sam dosadnu biološku potrebu zanimljivim i ugodnim hobijem.
Iskreno vam hvala :)

P.S.
Ironično, stari koji me je i naveo na brijanje shavetteom je sada na Mach3-u i nedavno je glasno iskazao nezadovoljstvo Giletteovom cjenovnom politikom :D hahah. Za rođendan sam mu uvalio starter paket: Merkur Futur, Tabac, Omega, DR Harris AS mlijeko te po jedan paketić Feathera, Bolzanoa i Derbya. Baš me zanima što će reći.
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Post by King » 16 Aug 2010, 10:27

Kako je počelo?
Hm, pa počelo je u onom momentu kad mi je brijanje postalo jako mučno i stresno.
Naime od svoje 17-te godine brijao sam se s razno-raznim Gillette i Wilkinson brijačima tipa Mach III i sl.
Jedno vrijeme sam se brijao i s električnim brijačem, ali to mi je iskreno bila veća muka nego li Mach III.
S takvim brijanjem nikada nisam bio zadovolja, a i uvijek je bilo problema u vidu alergija, iritacije kože i tomu slično pa sam se zadnjih par godina prije prelaska na "old school" morao brijati uvečer kako bih ujutro koliko-toliko normalno izgledao (naime cijela noć je bila dovoljna da se alergije i crvenilo povuku) i da mi ujutro lice ne izgleda kao priklani odojak.
Mogao bi se tu spomenuti i financijski aspekt (cijena od 80,00-120,00 kn za 5 kom. žileta), ali ne primarno, iako je bilo momenata kad su mi to bili jako veliki novci i kad sam kupovao one jednokratne britvice na akciji (možeš mislit kako je brijanje s njima bilo ugodno).
I tako jednog dana sasvim slučajno ugledam u trgovini onaj plastični Wilkinson DE brijač (cca. 18,00 kn) i kažem si 'ajde da probam.
Obrijem se s njim i vidim da je to sasvim druga priča od onoga što je bilo do tada (malo iritacije, malo crvenila, ali povuklo se u roku od pola sata, a gdje prije, bila je potrebna cijela noć, a ponekad bi i popodne dočekao s crvenim licem :evil: ).
I tako sam se bacio u potragu za kvalitetnijim DE brijačem i iskreno se nadao da se to još uvijek proizvodi, jer u našim trgovinama su me svi blijedo gledali kad bih za to pitao.
U toj potrazi naletio sam na ovaj forum, a sve ostalo je povijest......
User avatar
marin_v
Shaveta
Posts: 217
Joined: 10 Jan 2011, 00:00

Post by marin_v » 17 Jan 2011, 23:23

U drugom razredu srednje škole od prijatelja sam dobio već navedeni plastični DE brijač (Willkinson). Naime,taj kolega me je provocirao radi već podužih brkova i nagovarao me da se krenem brijat. Pa kad mi je već kupio brijač,ja lagano i krenem. U životu sam se možda 10-ak puta obrijao nekim Machovima,samo kad nisam bio kući,a inače sam redovno koristio svoj plastični Wilkinson i Gillete žilete. Što se tiče krema i sapuna,najčešće sam koristio obični sapun za ruke,jer ove vještače pjene mi nikako nisu odgovarale.
Taj plastični brijač me je služio sve do ove zime,odnosno svinjokolje,kada ga je moj otac upotrebio za brijanje svinjskih nožica i glavuše :) . Tada sam počeo tražiti neki bolji brijač da sebi kupim,po trgovinama nije bilo,pa mi pošalju rođaci iz Austrije Merkur 23C ...kasnije naiđem na ovaj forum....i eto...što bi gosp. Balašević rekao : "Eto ti pesma...." ;)
Post Reply

Return to “Brijački aktivizam, promišljanja&modus vivendi, moto/brijačica/brijač dana, početci, razni AD-ovi...”