Iritacija

Sve o brijanju britvom
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Iritacija

Post by Slice » 06 May 2013, 22:16

Imam slično iskustvo koje opisuješ, poglavito vezano za prakticiranje ATG-a. No, vremenom sam u potpunosti izbacio ATG i prilagodio tehniku vlastitim potrebama. S obzirom na iskustvo koje si naveo, preporučio bih ti da na ATG zaboraviš jer takva tehnika može biti samo potencijalnim uzrokom iritacije, a nikako njezino otklanjanje.
Moje je iskustvo da je brijanjem hladnom vodom moguće postići bolje rezultate, odnosno kvalitetnije brijanje bez iritacije, u usporedbi s brijanjem toplom vodom. Probaj se kroz tjedan dana brijati isključivo hladnom vodom i to bez pripreme, odnosno na način da se priprema svodi na nekoliko umivanja u hladnoj vodi i to neposredno prije nanošenja pjene!
User avatar
uto
Kamisori
Posts: 679
Joined: 27 Mar 2013, 09:41
Location: Zagreb

Re: Iritacija

Post by uto » 06 May 2013, 23:59

@Slice

To donekle i prakticiram.
Dok sam bio mali deda se uvijek umivao toplom (vrućom) radi omekšavanja brade, a nakon pemzla i pjene samo hladna. Ispiranje žileta (NIKAD NOŽ PRATI TOPLOM VODOM :pamet: ) i umivanje nakon brijanja (za zatvaranje pora, što na kraju i ima logike).

ATG je za neke druge tipove brada. Zato 2x XTG i :amen: .

Laku noć svima
Calvitium non est vitium, sed prudentiae judicium.
...bijah malo AFK u zadnje vrijeme. ;-)
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Iritacija

Post by Slice » 07 May 2013, 09:53

Upravo je ključan početak, odnosno primjenjivati hladnu vodu od početka. Naravno, ta tehnika--kao i bilo koja druga--nekome odgovara, a nekome ne. Prednosti se stječu na način da se u potpunosti upotrebljava hladna voda. Ono što sam osobno primjetio i što smo već pisali na temi o brijanju hladnom vodom, je da se mogu temeljitije obrijati i da samo brijanje nije otežano zbog toga što brada nije omekšana toplom vodom. Pored toga, naravno, nema nikakvog crvenila ni iritacije.
Tebi sam preporučio brijanje hladnom vodom jer mislim da možeš u manje prolaza napraviti bolji posao negoli toplom vodom, a time ćeš otkloniti i iritaciju--ukoliko upotrebljavaš proizvode koji odgovaraju tvojoj koži i nemaš reakciju na njih--uz već preporučljivo otklanjanje ATG-a zbog poteškoća za koje si napisao da se javljaju u tvom slučaju.
Post Reply

Return to “Brijanje britvom”