Sam Seong Kamisori

Post Reply
User avatar
naftas
Student brijanja
Posts: 1729
Joined: 31 May 2013, 11:43

Sam Seong Kamisori

Post by naftas » 30 Jan 2015, 11:47

Ovo je nova šaveta u kolekciji i ubrzo se probila na čelo, zbog svojih iznimnih performansi i jako dobre izvedbe.

Image

Na ovoj slici je vidite rastavljenu. Za razliku od CJB i Feather AC, žilet se u kvačici ne fiksira principom opruge, već stezanjem usana pomakom kliznika (ovo je dobro kako god se protumačilo... :mrgreen: ). Šaveta se rastavlja odvrtanjem vijka koji se nalazi u utoru s prednje strane. Istina da je malo zahtjevnija za održavanje, ali zapravo i nije, jer je opruga kod CJB-a slobodna i može se maknuti, dok je kod Feather AC mehanizam fiksiran. Već sam se nekoliko puta obrijao s njom prije rastavljanja i nisam uočio nikakve tragove dlaka ili sapuna unutar kvačice.

Image

Image

Na ovim dvjema slikama je prikazano punjenje šavete. Ja se brijem sa potpuno uvučenom lamicom i smatram da se ne bi trebalo upuštati u egzibicije sa povećanjem izloženosti lamice, jer valjda nije cijela stvar bez veze tako konstruirana. To vrijedi za sve šavete ovog tipa. Iako nema oslonac, kvačica toliko čvrsto drži lamicu da se neće pomaknuti tijekom brijanja, ali se javlja opasnost od ozbiljnih porezotina, jer je nosač dalje i oštrica će proći dulji put prije zaustavljanja, a ako se porežete sa AC lamicom ne piše vam se dobro jer reže do atoma.

Šaveta je neviđen performer. Kvačica je rađena po uzoru na DX i napravljena je izvrsno. Djeluje kvalitetnije od CJB-a i teža je od spomenutog. Po težini je tu negdje sa Feather AC DX. Drška je isto odlično izvedena. Lijepo leži u ruci bez imalo proklizavanja, a izvedba u luku jako pridonosi lakšem držanju u vidu fiksiranja šavete prstom ili dlanom. Hvatanje i promjene kuta su s ovim mačji kašalj. Nije prevelika pa se brijanje bez problema može obavljati u svim smjerovima. Isprobao sam Super Pro i Pro lamice te su mi se prve pokazale boljima, što nije slučaj kod Ninje. Šaveta košta 40$ na jebayu i predstavlja strašnu konkurenciju Featheru i Kai, čiji su ovakvi modeli (SS ne ulazi u kategoriju) 3-5 puta skuplji.

Svako brijanje s ovim čudom je poseban užitak. Vrlo lako se može zakositi za giljotiniranje brade. Brijanje se mora obavljati vrlo nježnim pokretima, na način da oštrica samo klizi kroz dlake. Uz pravilno zatezanje kože brijanje u jednom WTG/XTG prolazu uz sitne popravke rezultira temeljitim DFS-om, dostatnim za dva dana i tu praksu preporučam. Ono što mi je poseban štos kod šaveta ovog tipa je nebitnost dužine brade. Zapravo, što duža to bolje zbog samog osjećaja brijanja, ali neovisno o tome rezultat je uvijek isti. Brijanje s ovim je pravi ritual.

Vječni problem šaveta ovog tipa su lamice. Ne zbog malog izbora (anti RAD), već zbog cijene. S Pro lamice koštaju oko 5 Kn po komadu i dobavljive su samo preko weba. Ipak, ako se uzme u obzir činjenica da se na ranije spomenuti način može obaviti 8+ kvalitetnih brijanja mislim da je cijela stvar isplativa.
You were critically hit for no damage. The bruise looks nice and scars will make a nice party talk!
User avatar
MRKI
Student brijanja
Posts: 1630
Joined: 24 Feb 2014, 12:14
Location: ZG

Re: Sam Seong Kamisori

Post by MRKI » 30 Jan 2015, 11:54

Odličan osvrt. :thumbs: Kamisori zgleda masivno.
I refuse to join any club that would have me as a member.
Groucho Marx
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Sam Seong Kamisori

Post by Slice » 30 Jan 2015, 12:20

Zanimljiv kamisori i kvalitetan osvrt! :thumbs:
Post Reply

Return to “Shavette”