Urasle dlake

Sve o brijanju britvicom
Post Reply
Pwnz.
BIC
Posts: 30
Joined: 26 Mar 2015, 12:45
Location: Novi Travnik , BiH

Urasle dlake

Post by Pwnz. » 22 May 2015, 20:13

Ekipa susrećem se često sa ovim problemom. Problem se javlja na dijelu iznad,pored i ispod usta(usana).
Evo recimo na ovoj slici http://www.freeoboi.ru/images/246384766.jpg, tu gdje on ima brade tu se meni najviše javljaju urasle dlačice.

Brijem se već neko određeno vrijeme sa DE brijačem tako da nisam ni početnik ali nisam ni ekspert,negdje izmedju. :D
Ne vjerujem da je do pripreme ili do proizvoda koje koristim,već mislim da je problem oko kuta brijača. Na spomenutim djelovima gdje mi se javljaju urasle dlačice ili izbjegavam da ih režem žiletom ili idem WTG+XTG bez ikakvog pritiska. No svaki put se jave bez obzira koliko pazio. Recimo problem je kad prodje 3-4 dana pa na tim područjima rastu dlačice pa izgleda neuredno,a uz to već imam par uraslih dlačica pa kad prodjem sa brijačem kroz taj dio samo obnovim te male rane. Kupio sam onu nivea men kremu ,nabacim je ujutro i navečer,često se umivam tako da koža nije "gladna".

Što da radim u vezi toga,da li da probam da se ne brijem odredjeno vrijeme dok se koža ne obnovi ili ?
Što bih mogao probati u vezi kuta pod kojim stavim brijač?
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Urasle dlake

Post by Slice » 22 May 2015, 21:13

Razlog je isključivo jedan: izbrijao si bradu do te mjere, da ona više "ne zna" naći put prema van pa urasta u kožu nakon čega se javlja upala. Kad jednom dođe do urasle dlake, potrebno ju je izvaditi da ponovno uobičajeno raste i da se upala smiri! Razlog je dakle u tehnici brijanja: u principu je teško dobiti urasle dlake ukoliko se isključivo radi WTG pa čak i XTG na bilo kojem mjestu, stoga treba pažnju usmjeriti na ATG prolaz i raditi ga na onim mjestima gdje to konfiguracija brade dozvoljava. Primjerice, ja na donjem desnom dijelu vrata ne smijem raditi ATG jer mi brada redovito uraste, stoga na tom mjestu radim WTG i 2 x XTG, a tako je uglavnom i s ostatkom brade na području vrata.
Prema mom je iskustvu problem najvjerojatnije u tehnici brijanja!
Post Reply

Return to “Brijanje lamicom”