Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Omiljeni, najbolji i najkorišteniiji godišnji setup (i zašto baš ti proizvodi)
Post Reply
User avatar
pimple8
Naučnik brijač
Posts: 2166
Joined: 03 Oct 2016, 11:43

Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by pimple8 » 01 Jan 2019, 19:07

Nastavak prošlogodišnje teme, godinu dana smo definitivno stariji, iskusniji, upitno pametniji...Je li se što promijenilo u odnosu na prošlu godinu?
Što vas je oduševilo, što je bio izbor broj 1, što vam prvo pada pod ruku kad se idete brijati?

Za one koji se žele podsjetiti na prošlogodišnje odgovore: http://brijacnica.com/viewtopic.php?f=134&t=3784Što se mene tiče:
Brijač: Rockwell 6C - isto kao i prošle godine, ovo ostaje najčešći i najbolji izbor. Uz njega najčešće je u upotrebi Merkur 34C, ali Rockwell je ipak polivalentniji i nešo učinkovitiji. Pošto u ovoj godini ne planiram ulagati mnogo u brijače, očekujem da će isti odgovori ostati i sljedeći put, ali živi bili pa vidili.

Lamice: male izmjene u odnosu na lani, nema nekih favorita, ali najčešće su u opticaju Gillette Platinum i Astra Superior Stainless

Četka: ove sam se godine pojačao dosta za svoje pojmove u pogledu četki - isprobao i jaze i svinje i sintetike. Trenutno sam na 4 u rotaciji, svaka ima svoje prednosti, ali nekako benchmark četka s kojom svaki novi sapun testitam je i dalje Stirlingova Plissoft stil 24mm.

Sapun: Prošle godine započeo sam s ovim: ''E tu sam se mislio. Težak izbor.'' Ove godine to je bilo puno puno teže. S obzirom da je broj sapuna porastao poprilično, neke nisam bio ni u prilici pošteno istestirati da bi donio zaključak. Osim toga, kako sam probao jako puno toga sve mi se manje razlika činilo među njima i shvatio sam da imam pregršt odličnih sapuna. Čak se i Tabac popeo poprilično na rang listi :D Prošle godine izbor je mukom pao na Stirling Mountain Man. Za ovu godinu Stirling bi i dalje odabrao kao najdražu marku sapuna, s kojom nikad nemam problema, širok asortiman, prihvatljiva cijena i nikad loši rezultati, međutim Stirling nema neke od mojih najdražih mirisa, tako da su mi nekako pojedinačno najdraži: Fine American Blend/Oleo Irving Park (YSL Rive Gauche), Mickey Lee Grand Havana i Barrister and Mann Reserve Cool. Po meni sve vrhunski performeri i odličnih mirisa. Eto jednostavno nisam mogao odabrati samo jedan.

Aftershave: Fine American Blend, isto kao i prošle godine. Jednostavno meni boljeg mirisa nema. Osim toga vrhunske performanse. Da je jeftiniji koristio bi ga puno češće, ovako su najčešće u upotrebi bili Clubmanovi splashevi, best buy aftershave :)

Prošle godine je u odabiru bio i balzam, ove godine ga nema, skroz sam ih izbacio iz upotrebe.
User avatar
Beco
Kamisori
Posts: 922
Joined: 14 May 2010, 00:00
Location: Istra

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by Beco » 02 Jan 2019, 16:10

Nevezano uz temu, ali i povezano s njom.
Da li je dobra cijena za Fine AS-ove 23 eura i free shipping ili se nađe i jeftinije?
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3150
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by marn » 02 Jan 2019, 17:01

Mislim da nema jeftinije


Poslano sa mog Mi MIX 2 koristeći Tapatalk

User avatar
pimple8
Naučnik brijač
Posts: 2166
Joined: 03 Oct 2016, 11:43

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by pimple8 » 02 Jan 2019, 20:11

Beco wrote:
02 Jan 2019, 16:10
Nevezano uz temu, ali i povezano s njom.
Da li je dobra cijena za Fine AS-ove 23 eura i free shipping ili se nađe i jeftinije?
Nisam nigdje vidio jeftinije. Na yourshaving je msm 25 EUR. Di ima za 23 sa free shippingom?
I da, nema veze s temom, sad kad si otisao u offtopic vrati se i odgovori na temu, koji je tvoj omiljeni setup :mrgreen:
User avatar
morr
Student brijanja
Posts: 1036
Joined: 12 Jun 2016, 12:30
Location: Zagreb

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by morr » 02 Jan 2019, 21:50

Omiljeni setup 2018 - što sam najviše koristio i što mi je pružilo top brijanje:
Image
PILS/Simpsons Chubby 2 Synthetic/Declaration Icarus/Chatillon Lux

Pils je najugodnije iznenađenje godine, brijač je praktički vintage, skup, čudan balans i izuzetno osjetljiv na kut. Međutim kada se ti parametri poklope, dobije se nenadmašiv omjer efikasnosnog i ugodnog brijanja.Pils je teško preporučiti, zahtijeva određeni period navike i nekima je jednostavno izvor frustracije. Ja sam imao tu sreću da mi je praktički otprve legao, a unikatni dizajn, dobar feedback i učinkovitost čine ga za mene brijačem godine.

Simpsons Chubby 2 Synthetic, također mislim da se većini ne bi svidjela: gotovo nepostojeći splay, jak backbone (barem za sintetiku) i cijena čine je unikatom. Dobio sam je na poklon i iskreno sumnjam da bih si je kupio na slijepo, tako da sam iznimno zahvalan prijatelju koji mi ju je ustupio.

Declaration Icarus po meni uz B&M najbolji sapun ove godine. Originalna bizon baza je također odlična. Nažalost B&M Excelsior još nisam probao, možda i bolje jer ionako treba nešto ostaviti za 2019.

Chatillon Lux AS toner ima odličan miris koji traje jako dugo. Po performansama je u samom vrhu, no ipak ne u rangu npr. Dapper Dragona kojeg nažalost izgleda više nema na Maggardu.

Luksuzni setup 2018 - za, da prosttite, preseravanje:
Image
Wolfman WR2 1.15 SB/Declaration B5 Select Badger/ B&M Beaudelaire / Brut

Wolfman WR2 1.15 SB je za dlaku ustupio mjesto Pilsu, najviše iz razloga jer nije bio takvo iznenađenje kao Pils. WR2 , kao nasljednik kultnog BBS-1 je sve ono što se od brijača može poželjeti i napredak u odnosu na "starog" Wolfmana.
Inače, prva verzija koju sam nabavio je bila 0.95 i ipak mi je bila preblaga. Veći blade gap je savršeno ukročen dizajnom i neutralnim blade exposureom dok finiš još uvijek nije nadmašen.

Declaration B5 Select Badger - Čisti luksuz od četke s odličnim mekanim vrhovima i iznenađujuće dobrim backboneom. Gustoća je ugrubo dupla u odnosu na Thater, Shavemac i ekipu - jedini koji je blizu je Simpson Chubby Manchurian (koji je i duplo skuplji). Bolji jazavac jednostavno ne postoji.

B&M Beaudelaire - Dugo sam ga tražio jer sam imao sample i miris me je osvojio. Nisam jedini pošto je bila peticija da ga B&M ponovno vrati tako da ću vjerovatno uzeti backup.

Brut - Tu je ponajviše jer mi mirisom paše uz Beaudelaire. Čist ok aftershave.
User avatar
Adept
Steven Hawking brijanja
Posts: 6498
Joined: 04 Nov 2010, 00:00
Location: Pula

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by Adept » 02 Jan 2019, 23:43

Aaaaa, Pils... rapsodija od brijača... meni barem!
User avatar
Kalmageddon
DE
Posts: 115
Joined: 06 Aug 2018, 14:21

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2018.

Post by Kalmageddon » 04 Jan 2019, 12:21

ATT R2(Atlas handle + astra platinum) + Simpson CH1 Best Badger + Castle Forbes 1445 krema i aftershave balm :D
Post Reply

Return to “Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup”