Page 1 of 2

Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 01 Jan 2018, 17:25
by Adept
Ovo bi bio moj nekakav najčešći, a i najdraži, setup u prošloj godini.
Progress me JAKO razmazio - jako!!!
Do te mjere da uopće nemam volju kupiti niti jedan drugi brijač. Ja znam da je to krivo i da sam u klincu po tom pitanju, ali od kada sam ga kupio od štovanog kolege, ja to čudo nisam ispustio iz ruku (osim kada idem na putovanja pa sobom nosim Piccolo). To je toliko temeljit, učinkovit i raznovrstan performer da je to čudo jedno! Jednostavno ga okreneš, namjestiš na željene postavke i to je... TO. No BS brijač bez premca, imho. Dobro ću se namučiti pronaći mu takmaca, u to ne sunjam...
Gledam ja raznorazne brijače i nikako da povučem okidač... i to će se definitivno MORATI PROMIJENITI ove godine!
TOBS-ove kreme su mi nekako najbolji izbor za svaki dan (iako imam čudo drugih stvari pored TOBSovih krema) - pogotovo ova Grapefruit, jednostavno je obožavam, zbog svega - performanse, organoleptika - SVE.
Ovaj "moj" Bay Rum mješavina (60% Lustray Bay Rum / 40% Pinaud Clubman Virgin Island Bay Rum) je nešto što često koristim i nevezano sa brijanjem. Jednostavno mi je legao i to je to.
Četkica RR Plisoft - ta napravi prebogatu kremu i od zraka :D Jedino sa Veledom nije mogla nikako izaći na kraj :P
Lamice šaram, kako mi koja dođe pod ruku, ali ove su mi nekako najdraže, no o tome sam i ranije davijo :skrbo

Nadam se da ćete i vi staviti svoje omiljene/najbolje/najčešće korištene setupove za prošlu godinu. Smatram kako je to, osim poradi zanimljivih fotki, i jako dobra stvar za početnike jel ovdje, iz toga, mogu jako dobro vidjeti što je to što se ljudima sviđa i poradi čega koriste točno određene proizvode, tj. zašto točno preferiraju određene proizvode.
Stoga, edukacije radi, a i poradi bratske pomoći našim novopridošlim kolegama - PUCAJTE (nije bitno da li je to DE, SE, britva, shaveta, nož, sjekira, komad vulkanskog stakla - samo poslikajte i ukratko objasnite zašto vam je baš to najomiljeniji/najbolji/najčešće korišteni setup za prošlu godinu)
:cheers2

Image

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 01 Jan 2018, 18:16
by morr
Evo moje top opreme koja odolijeva dosta dugo napadima sa svih strana, nerijetko i od mnogo skupljih alternativa:

Brijač: Rockwell na postavci 4 - jednostavno savršena kombinacija koja kombinira uglađenost i vrhunsku efikasnost. Najbliže što mi pada na pamet kao alternativa je Timeless 0.68 ili S1 s efikasnošću Timelessa 0.95, a usudio bih se reći i bolja.

Četka: Tuxedo 24 mm - imam verziju s custom drškom po mojim mjerama i jako sam zadovoljan ergonomijom.

Sapun: B&M Night Music - ako gledamo kombinaciju performansi i mirisa, za mene je NM broj jedan. Neki drugi dan bih možda stavio P&B Spitfire, no ipak je to malo konzervativniji miris pa eto, prednost dajem B&M.

AS: Pinaud Clubman - miris mi jako odgovara, savršena kombinacija klasike, a opet nečega osvježavajućeg. Također, na moju kožu djeluje umirujuće i osvježavajuće s možda malo prenaglašenim isušivanjem, no to nije zamjerka jer volim imati na izbor i AS s takvim efektom. Dugotrajnost i cijena su za mene još jedan veliki plus.

Lamice: Gillette Silver Blue - možda nisu oštre kao Feather ili dugotrajne kao PSSI, no pružaju po meni savršen omjer učinkovitosti i ugodnosti. Nažalost, rijetko ih koristim jer još uvijek isprobavam DE lamice.

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 01 Jan 2018, 18:22
by arguson
Merkur 39c - vrlo efikasan i relativno blag za moje potrebe
Četka - VIG shaving finest badger 26mm
Sapun - bilo koji Vreto sapun
AS - relativno nova pridošlica Clubman Special Reserve mi je bez premca i po mirisu i po feelingu
Lamica - Gillette Platinum White oštra, efikasna i dostupna na našem tržištu

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 01 Jan 2018, 20:21
by marn
Dosta sam sarao, ali kad bi morao bas morao nešto odabrati:
Brijač: Merkur Futur
Britva: Dovo 5/8
Lamica: Astra SP
AS: Bello Bay Rum (pomiješao sam obični i lime), Speick (da je bolji miris to bi bilo to za sva vremena, ovako je tu zbog nenadjebivog osjećaja na koži)
Sapun: Tabac
Krema: /
Četka: Semogue 1305

Eto ispada da su najbolje stvari one najjednostavnije i najdostupnijeSent from my iPhone using Tapatalk

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 01 Jan 2018, 21:35
by Majest
Brijač: Rockwell 6C na R2 ili R3
Lamica: PSSI
Sapun: Haslinger Schafmilch & Lanolin
Četka: RazoRock Plissoft
ASB: Loccitane Cade

Kombinacija s kojom nakon brijanja nemam osjecaj da sam se brijao, a lice je mekano i glatko. :)

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 02 Jan 2018, 00:24
by pimple8
Brijač: Rockwell 6C - jednostavno najbolja brijanja imam s ovim brijačem od svih koje sam isprobao. Taj broj i nije velik, ali čemu uopće tražiti nešto kad Rockwell radi posao odlično. Osim toga adjustable je i mogu si šaltati postavke kako mi paše. Plus izgleda moćno.
Lamice: nemam neki favorit, dobre su su mi se pokazale Astra SP, Personna Platinum Chrome, Gillette White Platinum i Polsilver Super Iridium.
Četka: Stirling Synthetic 24mm - sve što sam tražio od četke pronašao sam u ovoj. Druge četke me uopće ne zanimaju. Sintetički čvor radi kao sat, pjeni sve što dođe pod ruku, lagan za održavanje, dosljednog izgleda nakon svake upotrebe. Dizajnom također meni soldina četka.
Sapun: E tu sam se mislio. Težak izbor. Od ovih koje imam ipak ću reći Stirling Mountain Man. Performansama odličan. Mirisom vrhunski. Nema filozofije kako izraditi pjenu, kako god krenuo, dobit ćeš je. I to kakvu pjenu. Rekao bi da spada u intenzivnije mirise sapuna i vuče mi na parfem koji bi volio nositi često. Miris mi je jako bitan kod sapuna, što mnogima možda nije. Da meni miris nije toliko bitan prvi bi mi bio Phoenix and Beau (Spitfire/Imperial Rum). Performansama odlični sapuni, možda čak i bolji od Stirlinga ali eto.
Neke sapune sam imao samo sample i bili su mu jako jako dobri, međutim kako ih nemam u postavi ne bi ih uvršatavo u ovu lisu (tu spadaju Caties Bubbles LPV, Mickey Lee Grand Havana, Fine American Blend)
Aftershave: Fine American Blend - alkoholni splash koji kožu ostvalja mekom i nježnom. Klasični miris koji kad bi se bilo kad u životu sjetio brijanja, ovaj miris bi zamišljao. Miris traje jako dugo, najduže od svih koje sam ja probao. Spomenuo bi još Clubman koji također ostavlja kožu jako glatkom, te je cjenovno nenadjebiv te Reuzel AS koji njeguje kožu nekim uljima u sebi i pretvara je u svilu Image
Aftershave balzam - British Barbers Association Post Shave Balm - prvi balzam koji sam našao da nije toliko tekuć, nije masan, blagog mirisa, njeguje kožu, blablabla meni odgovara.
U svoj setup uključio bi i Fine Lather Bowl - posudu sa žlijebovima koja uvelike pomaže napraviti pjenu i koju ja jako volim
Image

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 02 Jan 2018, 13:19
by Praskaton
Puma 91 koja djeluje dosta neugledno, međutim brije fenomenalno. "Moja" četka (napravio sam ju prije više godina sa drškom od mesinga, a u međuvremenu zbog opasnosti po lavabo, preuredio u drvenu dršku). Čvor je mali, jeftini jazavac, ali tijekom svih ovih godina pjeni odlično i nije izgubio ni jednu dlaku. Sapun iako u posudi od Tabaca je (bio) Muhle sanddorn koji je svojim performansama, a pogotovo mirisom apsolutno deklasirao Tabaca. AS je Tabac i to je nešto što definitivno mogu preporučiti svima. Pravi klasični muški miris u kombinaciji sa odličnom njegom kože. Imam u rotaciji još ponešto (bitno skuplji, odlični sapun Golddach, skuplju Sevilla britvu itd), ali ovo je set kojemu ne nedostaje ništa i koji bi mogao biti jedini zauvijek.
Image

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 02 Jan 2018, 14:17
by Ragnar123
Najjviše sam koristio Ralon As,Proraso kremu i Cattie's bubbles sapun,Po pitanju četke Omega 10275 i brijače Wilkinson classic i Fatip grandea,žileti većinom wilkinson sword

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 23 Jan 2018, 09:07
by G_man
Moj najdrazi setup u prosloj godini:
Image
Maggard synthetic 22mm -- I Coloniali sapun -- Rockwell 6S -- Permasharp -- Floid Blue

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 23 Jan 2018, 11:43
by morr
Rockwell je uistinu smješno dobar.

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 26 Sep 2018, 12:12
by Adept
Za slijedećih 60-70 brijanja, ovo će mi biti stalan setup (uz, naravno, mijenjanje lamica).

Image

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 27 Sep 2018, 21:38
by Getriba94
Omiljeni setup:
General brass
Arko
Maggard cetka

dalje su finese :mrgreen:

Image

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 27 Sep 2018, 22:15
by Adept
Jako mi se sviđa taj tvoj mjedeni đeneral... :headband:

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 27 Sep 2018, 23:23
by Getriba94
Tnx :)
Pokusavam i fatboyu skinut nikal da bude 100% mjed ali ima posla slabo mi ide :smoke:

Re: Omiljeni/najbolji/najčešće korišteni godišnji setup - 2017.

Posted: 27 Sep 2018, 23:23
by Adept
Samo polako ;)