by Forum Administrator » 08 Jan 2018, 19:38
- - - VRLO VAŽNO !!! - - -
Poštovana gospodo forumaši,
Došlo je vrijeme velikog updatea našeg foruma.
Isti se počeo ponašati pomalo mušićavo i počeo je praviti probleme pojedinim korisnicima. Kolega koji brine o forumu prepoznao je očiti bug u sistemu koji se mora rješavati GLOBALNO – na razini cijelog foruma. Inačica na kojoj mi radimo jednostavno prestaje biti održiva, a bez da radi probleme.
Cilj jednog takvog zahvata jest dignuti PHPBB verziju na najnoviju inačicu, a kako bismo bili u korak sa svime, kako bi se izbjegli glitchevi i bugovi i kako bi sve bilo onako kako i treba biti.
To nije mali posao i to nije neodgovoran posao. To mora raditi netko tko zna točno što radi. Takav zahvat ne dolazi „automatski“ - mora se pokrenuti, stvar se mora emulirati, vidjeti kako će to funkcionirati i kako će se cijel forum ponašati. To je takva platforma i tu drugog načina nema.
Cijeli proces može trajati 25 minuta, ali isto tako može trajati i 25 sati! Do sada – svih ovih godina koliko ja nisam bio odgovoran za ovaj forum, takav zahvat NIJE bio rađen. Došlo je vrijeme da se takvo što napravi. Definitivno!
Želim da svima Vama boravak na forumu bude zadovoljstvo i gušt, a da ih Vam to omogućio morao sam se odlučiti na takav korak.
Biti će napravljena sigurnosna kopija foruma – za svaki slučaj! Od svih Vas očekujem da si, na bilo koji način, spasite Vaše osobne poruke do kojih Vam je stalo. Ono što Vam ne treba – obrišite. Jednom kada se krene, velika je vjerojatnost da će Vam sve u inboxu preostale poruke biti POBRISANE. Stoga, molim Vas – sami si riješite osobne poruke.
Sa zahvatom će se početi negdje u petak navečer. Forum će tijekom cijelog procesa biti nedostupan – dakle, forum će biti offline dok se sve ne napravi – sve dok se ne osvježi i nadogradi verzija PHP jezika na forumu, a to je one way only ulica i povratka tu nema.
Bio bih neodgovoran i u svojim, ali i u Vašim očima, da se nisam odlučio na ovakav korak. Odluka je, per se, bila „manji problem“ – sve ostalo će odraditi cijenjeni kolega.
U najgorem slučaju, forum će biti nedostupan par dana. To moram napomenuti jel želim biti iskren do kraja.
Ja se samo mogu nadati kako i Vi imate dovoljno strpljenja i volje izdurati skupa samnom ovaj korak i ovu situaciju; nadam se kako ovdje imam Vaše razumijevanje i Vašu podršku.
Hvala Vam svima - na svemu!
LP
Vaš Adept
Carpe diem!