Prije neki dan gledao sam malo po našem forumu, prisjećao se nekih prošlih vremena - vremena nastanka našeg foruma, njegovih početaka i povoja - kako u lijepoj našoj, tako i šire.
Naš je forum, i dan danas, uvjerljivo najveći forum svoje vrste na ovim prostorima. Sa ponosom mogu reći kako je ovaj forum odavno nadrastao svoje granice i sada smo forum međunarodnog karaktera. Sukladno tome, ovaj je forum i najbogatiji znanjima vezanim uz naš hobi. Onaj tko hoće, zasigurno može na njemu pronaći odgovor na skoro svako beginner, ali (volio bih vjerovati) i na svako intermediate pitanje povezano sa našim hobijem. Ovo o čemu mi svakodnevno razgovaramo vrijedna je nadogradnja znanja i predstavlja šlag na tortu - to je, usudio bih se reći, profi glazura koja cijeloj stvari daje jednu višlju i ozbiljniju dimenziju.
Posebno bismo trebali biti ponosni na onu kutiju koja kruži među članovima jel je to jedna inicijativa koja je rijetka, dobra i svake hvale vrijedna. Vaše SOTD fotografije vrlo su vrijedan dodatak našem forumu. Vaše nesebično dijeljenje znanja i informacija čimbenik je koji povezuje ovu zajednicu.
Istina jest kako ovaj hobi nije ne-znam-ni-sam-kako-poznat - govorim o ovdašnjim krajevima i još predstavlja "neotkriveni kontinent" (među svim starosnim skupinama muškaraca). Činjenica jest kako i dan danas ima muškaraca (opet velim - svih starosnih skupina) koji čak znaju i ismijavati bilo kakvo preferiranje klasičnog/mokrog brijanja, ali to je samo dokaz kako ima ljudi koji ne znaju da im je na dohvat ruke nešto što im uvelike može poboljšati jedan važan dio svakodnevnog života.
Vrlo nedavno, naš je forum i službeno napunio 9 godina starosti, a to... nije mala stvar, vjerujte mi!
Kroz forum je prošlo puno ljudi i svatko od njih u forum je utkao nešto svoje. Forum je, polako ali sigurno, rastao. Danas smo tu gdje jesmo i ja sa ogromnim guštom gledam na to minulo vrijeme.
Slijedeće godine, nešto prije ovog doba, naš će forum napuniti deset godina postojanja, 10 godina edukacije muškog svijeta o tome što znači obrijati se "kako-Bog-zapovijeda", 10 godina utjecaja na živote ljudi koji su prepoznali (prvenstveno zdravstvene) aspekte ispravnog odnošenja prema brijanju i svemu onome što ono sa sobom nosi.
I to je jako dobro!
Puno mi toga pada na pamet vezano uz obilježavanje te važne obljetnice.. nešto će se od toga i ostvariti - sigurno, u suradnji sa svima vama. Vaši će prijedlozi i ideje (u za to dezigniranoj temi) tu biti, u svakom slučaju, od presudnog utjecaja.
Forum čine ljudi koji u njega malo po malo uspu dijelić dijelić svojeg skupog i važnog osobnog vremena, svoje volje, ustrajnosti, znanja i iskustva. Osobno mi je čast i veliko zadovoljstvo sa svima vama podijeliti svakodnevno koji redak, koju informaciju, fotografiju, zezanciju.
Ne ostaje mi ništa drugo doli vam svima, od srca, zahvaliti na doprinosu našoj zajednici i apelirati na vašu svijest o tome kako ste ponosni dio jedne obitelji koja dijeli određene interese - interese koji nikada nikome nisu učinili ništa nažao, a velikom su broju muškaraca uvelike olakšali svakodnevni život!
Još jednom, gospodo, hvala!
Sretna vam deveta godina foruma "Brijačnica"

Adept