Početnik sam, s čime početi / što kupiti?

Često postavljana pitanja
Locked
User avatar
babarog
Student brijanja
Posts: 1136
Joined: 07 Jan 2014, 13:45
Location: Zagreb, Rudeš
Contact:

Početnik sam, s čime početi / što kupiti?

Post by babarog » 03 May 2015, 01:03

Dosta ljudi dolaze u potrazi za prvim načinom brijanja, bilo to DE ili pak britva.
Ukoliko niste se prije brijali klasičnim brijanjem preporučam da prvo krenete na DE čisto da vidite kakv je to sustav.

Preporuka za početnike je da se kupi jedan od slijedećih brijača:
  • Merkur 34C HD - Mnogima najdraži brijač ikada napravljen. Savršeno pogođena agresivnost, temeljitost, masa i dimenzije tog brijača čine ga jako dobrim izborom za početnika, ali i za napredne korisnike!
  • Edwin Jagger 89/Muhle R89 - Ista glava dva različita proizvođača. Jako blag brijač, savršene završne obrade malo većih dimenzija. Odličan izbor za početnike!
  • Merkur 37C/39C - Jedan od najugodnijih brijača koji trpi praktički sve žilete. Iako ga ne preporučuju za početnike moja iskustva s njime su takva da je to možda najsavršeniji izbor za početnika. Najugodnija vrsta brijača trenutno na tržištu su slant modeli. Zbog toga što su izrazito ugodni a temeljitost im je na samome vrhu ljestvice i nisu zahtjevni po pitanju žileta, ga po mojem mišljenju čine najboljim izborom od svih na ljestvici
  • Boker 89 / Muller brijač - Podvarijanta EJ i Muhlea po cijeni od kakvih 250kn dostupan odmah u Mulleru!
Ukoliko pak želite samo izvidjeti dali je klasično brijanje za vas imate u Mulleru za kupiti plastični wilkinson brijač za kakvih 30tak kuna. Kupite isprobajte te ukoliko vam se dopada prebacite se na neku od varijanta navedenih gore!

Preporučam da bilo da se želite naučiti brijati britvom ili DE brijačem odaberete jedan od ovih brijača i prvo ovladate vještinom potrebnom za njih a onda krenete na agresivnije brijače i britve!
LP, Matija :mrgreen:

Galerija
Locked

Return to “F.A.Q.”