Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Često postavljana pitanja
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by King » 17 Jan 2012, 08:28

marn wrote:
2) kupite u Mulleru četku i (Spieck) kremu za brijanje- to je dosta jeftina, ali solidna varijanta; sapuni su super, ali su skuplji u startu, a i sporo se troše- toliko da i dosade (Tabac u posudi)

3) registrirajte se na badgerandblade.com i straightrazorplace.com - tamo čete pročitati puno pametnih stvari, ali imaju i rubrike Buy/sell/trade na B&B i Classifieds na SRP-u gdje možete kupiti puno lipih stvari..

I još jedan dodatak vezan za carinu- bitno kad naručujete iz vana- sve ovisi o sreći. Meni je od 20-ak pošiljki ocarinjena samo jedna, ostalo je prošlo "lišo". U manjim mjestima sam pročitao da carine sve ili skoro sve.
Složio bi se s većinom toga što je Marn naveo/savjetovao, ali uz napomenu za gore citirane stavke:

-u Mulleru sam vidio četkice i to jeftiniju i skuplju varijantu. Jeftiniju ne preporučam, jer ne vrijedi ni tih "jeftinih" novaca, a skuplju (cca. nekih 500-600 kn) ne preporučam uopće, jer je preskupa. Po mom skromnom mišljenju ne vrijedi više od 200,00 kn.

-što se tiče B&B i SRP Foruma to su zaista kvalitetni Forumi sa kvalitetnim raspravama (i sam sam član oba dva Foruma), ali uz napmenu da je potrebno i te kako isfiltrirati veliku većinu postova tj. prihvatiti mišljena starijih i iskusnijih članova iako i oni ponekad znaju provaliti niz "bisera".

-carina baš nem aveze s manjim i većim mjestima jer u HR je samo 6 pošta carinjenja (Dubrovnik, Split, Rijeka, Osijek, Varaždin i Zagreb) već više sa srećom i količinom pošiljki koju primate.
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3142
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by marn » 17 Jan 2012, 09:21

Ma u stvari sam htio reći da me kao početnika dosta zabrinjavalo to carinjenje, jer su troškovi nabave opreme dosta veliki, pa još i carina i pdv.. Ali mislim da uz malo sreće ne treba brinuti, jer ako vas nešto i "zakači", dosta drugog neće itd.. A i na britve nema carine, nego samo PDV, al ima i ta tema, pa da nek potraži kog zanima.
Da, i kod polovne opreme će vam većina članova navedenih foruma pošiljku deklarirati kao "gift" iliti poklon, što ne garantira, ali povećava mogućnost prolaska bez carinjenja.
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3142
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by marn » 16 Oct 2014, 18:01

Ima puno na nasem forumu pitanja i odgovora, ali evo sve na jednom mjestu:
http://www.straightrazormagazine.com/p/ ... r.html?m=1
Post Reply

Return to “F.A.Q.”