Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Često postavljana pitanja
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by King » 17 Jan 2012, 08:28

marn wrote:
2) kupite u Mulleru četku i (Spieck) kremu za brijanje- to je dosta jeftina, ali solidna varijanta; sapuni su super, ali su skuplji u startu, a i sporo se troše- toliko da i dosade (Tabac u posudi)

3) registrirajte se na badgerandblade.com i straightrazorplace.com - tamo čete pročitati puno pametnih stvari, ali imaju i rubrike Buy/sell/trade na B&B i Classifieds na SRP-u gdje možete kupiti puno lipih stvari..

I još jedan dodatak vezan za carinu- bitno kad naručujete iz vana- sve ovisi o sreći. Meni je od 20-ak pošiljki ocarinjena samo jedna, ostalo je prošlo "lišo". U manjim mjestima sam pročitao da carine sve ili skoro sve.
Složio bi se s većinom toga što je Marn naveo/savjetovao, ali uz napomenu za gore citirane stavke:

-u Mulleru sam vidio četkice i to jeftiniju i skuplju varijantu. Jeftiniju ne preporučam, jer ne vrijedi ni tih "jeftinih" novaca, a skuplju (cca. nekih 500-600 kn) ne preporučam uopće, jer je preskupa. Po mom skromnom mišljenju ne vrijedi više od 200,00 kn.

-što se tiče B&B i SRP Foruma to su zaista kvalitetni Forumi sa kvalitetnim raspravama (i sam sam član oba dva Foruma), ali uz napmenu da je potrebno i te kako isfiltrirati veliku većinu postova tj. prihvatiti mišljena starijih i iskusnijih članova iako i oni ponekad znaju provaliti niz "bisera".

-carina baš nem aveze s manjim i većim mjestima jer u HR je samo 6 pošta carinjenja (Dubrovnik, Split, Rijeka, Osijek, Varaždin i Zagreb) već više sa srećom i količinom pošiljki koju primate.
User avatar
marn
Naučnik brijač
Posts: 2975
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by marn » 17 Jan 2012, 09:21

Ma u stvari sam htio reći da me kao početnika dosta zabrinjavalo to carinjenje, jer su troškovi nabave opreme dosta veliki, pa još i carina i pdv.. Ali mislim da uz malo sreće ne treba brinuti, jer ako vas nešto i "zakači", dosta drugog neće itd.. A i na britve nema carine, nego samo PDV, al ima i ta tema, pa da nek potraži kog zanima.
Da, i kod polovne opreme će vam većina članova navedenih foruma pošiljku deklarirati kao "gift" iliti poklon, što ne garantira, ali povećava mogućnost prolaska bez carinjenja.
User avatar
marn
Naučnik brijač
Posts: 2975
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Početnik sam i želim se brijati britvom, što da radim?

Post by marn » 16 Oct 2014, 18:01

Ima puno na nasem forumu pitanja i odgovora, ali evo sve na jednom mjestu:
http://www.straightrazormagazine.com/p/ ... r.html?m=1
Post Reply

Return to “F.A.Q.”