Mokro brijanje

Često postavljana pitanja
Post Reply
User avatar
brico
Mach III
Posts: 22
Joined: 19 Nov 2010, 00:00
Location: Čakovec

Mokro brijanje

Post by brico » 10 Dec 2010, 15:46

Mokro brijanje preporuća se iz razloga što ovaj način brijanja uklanja mrtve stanice kože sa lica i omogučuje koži da diše. Ova metoda omogućuje najfinije moguće rezultate, a samim time i najdugotrajnije.
Bitni uvijeti za kvalitetno brijanje su vlaga, toplina. Kada dlada apsorbira toplu vodu, postaje mekana i lakše ju je rezati. Što je koža ugrijanija (ne opečena), to su mišići lica opušteniji pa je samim time i brijanje lakše i ugodnije. Iz toga proizlazi da je najbolje vrijeme za brijanje nakon kupanja, tuširanja ili parenja lica vručim ručnikom (kod mene u brijačnici). ;) Osim odabira proizvoda za stanje kože i tip brade, važno je koristiti oštru i čistu britvu ili žilet i brijati se u smijeru rasta dlake kad god je to moguće. Na mjestima gdje to nije moguće, brije se poprečno. Nikada nemojte brijati prema dlaci, jer to povlaći kožu u suprotnom smijeru, uzrokuje sitne posjekotine i ispucanu kožu. To je ujedno najčešći uzrok uraslih dlaka i osipa. Ako imate gustu i čvrstu dlaku, možete je brijati i suprotno od smijera rasta (dječja guza), ali tek nakon što je obrijete u smijeru rasta, jer je tada dlaka kraća i manje uvijena.
Nanošenje pijene može biti izvedeno prstima ili za tu namjenu predviđenom četkicom (idealno u kombinaciji). Nanašanje prstima vrlo je učinkovit način pripreme kože i dlake brijanje jer ujedno revitalizira mišiće lica.Pjena priprema kožu lica i dlake da sam proces brijanja teče ''glatko''. Gornja usna i vrh brade trebaju više vremena kako bi pjena kvalitetno pripremila ta područja za brijanje, te ih je uputno brijati posljednje. Po završetku brijanja lice operite hladnom vodom kako bi zatvorili pore i osušite mekim ručnikom. :-D
Svaka osoba ima jedinstveni smijer rasta dlaka i vrlo je važno otkriti smijer rasta. Vrlo često, na rzličitim dijelovima lica i vrata, može doći do promjene smijera rasta dlada. Brada, područje uz liniju donje čeljusti i donji dio vrata, najčešće su zone gdje dolazi do promjene smjera rasta dlaka. Najbolje vrijeme za određivanja rasta je tri dana nakon brijanja. Jednostavno pređite prsima po licu i odredite smijer rasta (osjetit ćete ''otpor'' dlaka). ;)
Način na koji ćete brijati bradu ovisi isključivo o vama, o tipu vaše kože i dlake, o uvijetima u kojima se nalazite, te o modnom izričaju koji izražavate. Ugodno brijanje želim!!! :-D :-D
Sory ako je bilo predugačko. ;)
Post Reply

Return to “F.A.Q.”