RITUALS Samurai Secret

Post Reply
User avatar
korijen
Student brijanja
Posts: 1182
Joined: 16 Jun 2011, 09:15
Location: Zagreb

RITUALS Samurai Secret

Post by korijen » 28 Sep 2011, 13:43

RITUALS Samurai Secret

Ovo je jedan malo čudniji proizvod koji nikako ne bi dospio na recenziju na forum tipa B&B jer u potpunosti isključuje uporabu četkice za brijanje i ritual pripreme pjene za brijanje u bilo kom obliku (blasphemy! :) ). To je krema nalik običnoj kremi za ruke poput recimo Nivea light isl. Iziskuje dvije stvari; prva je da se želiš naviknuti na nju, a druga je da se jako dobro pripremiš za brijanje. Zauzvrat, po mom mišljenju, pruža užitak u brijanju kakav se teško može opisati.

Kod klasičnog brijanja uz upotrebu pjene od sapuna/kreme je za pripremu lica poželjno prethodno tuširanje, ali nije i obavezno. Bezbroj puta sam si priredio sasvim ugodno brijanje bez prethodnog tuširanja, ali je malo više potrajalo. Kod ove kreme, tuš je obavezan. Koža na licu MORA biti što je više moguće vlažna i opuštena. Zatim se morate umiti u vrućoj vodi. Toliko vrućoj koliko možete izdržati, ili koliko vruću vodu daje bojler (što god je toplije od to dvoje). Zatim se uzme malo te kreme (količina je slična/ista kao i količina kreme koji bi istisnuli na četkicu kod izrade pjene) i razmaže se po licu. I onda se obrije. :)

Problem i veliki minus je taj, što nemate baš neku dobru povratnu informaciju koji dio lica ste obrijali jer je sloj kreme dovoljan za brijanje tanak i teško vidljiv. Plus izostaje onaj dio s pripremanjem pjene za brijanje. Nije fora. Žilet (britva) se mora ispirati pod vrelom vodom jer mlaka voda neće moći isprati kremu s oštrice. Vrela oštrica daje još jednu zanimljivu i ugodnu dimenziju brijanju. Jednom kad je brijanje gotovo, treba se umiti opet s vrelom vodom kako bi se isprala zaostala krema. Nakon toga hlađenje i tada će postane jasno čemu sve ta frka oko tankog sloja kreme i zašto mislim da je ovo najbolji proizvod. Nakon sušenja lica dovoljno je iskoristiti još malo iste te kreme za finiš ili se koristi bilo koji drugi AS prema želji. Osjećaj nakon brijanja je jako različit od „normalnog“ brijanja, ali se isplati barem probati.

Ovako „vruće“ brijanje je pogodnije za hladno doba godine i to kada je lice više izloženo utjecaju hladnog i/ili suhog vremena. Miris kreme je jako jako ugodan. Eukaliptus daje svježinu, a bosiljak osjećaj zelene svježine.

Cjenovno ovaj proizvod ne spada u povoljnu kupnju, ali za 100 i nešto sitno kuna se dobije prilično velika staklenka koja će trajati jako dugo vremena. Postoji i isti proizvod u tubi, puno manje pakiranje za malo manje novaca, pa ispadne skuplji.

Ne znam zašto, jer ne znam ništa o brijanju britvom, ali kada god se brijem s ovom kremom, na um mi padne britva. Nekako ih zamišljam zajedno. Problem mi je najveći što teško sebe zamišljam s britvom zajedno.

RITUALS proizvodi, samo ime govori, se kupuju u Rituals dućanu.
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Re: RITUALS Samurai Secret

Post by King » 28 Sep 2011, 18:19

Rituals kremu sam imao priliku provati prije cca. 2 godine i moram kazati kako mi nije "legla" upravo iz razloga, jer za izradu nije potrebna četkica. Pokušao sam raditi pjenu uz pomoć četkice, ali krema nije zamišljena kao klasične kreme koje koristimo pa je korištenje četkice bio uzaludan trud. Vjerujem da bi se netko tko tek ulazi u svijet klasičnog brijanja, ali i brijanja općenito, puno bolje snašao s ovom kremom od većine nas koji smo ipak navikli na "drljanje" s četkicom.
Krema je inače 2/1 pa se može koristiti i kao AS krema i to je jedina funkcija koju je kod mene obavljala, vrlo uspješno, moram kazati. Mirisne note je Korijen objasnio i u tu tematiku neću ulaziti, ipak nisam toliko stručan, no mogu reći da mi je miris same kreme bio jedan od boljih mirisa koje sam provao.
Nažalost, u međuvremenu su se zatvorile obje Rituals trgovine u Rijeci, što mi je izuzetno žao, jer su imali jako kvalitetan program kozmetike, no očito je da je Rijeka premaleno tržište za takve proizvode.
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: RITUALS Samurai Secret

Post by Slice » 28 Sep 2011, 18:55

Na nagovor Ivana (a.k.a. korijen) sam odlučio probati ovu kremu. Danas sam preuzeo sample i odlučio odmah probati točno prema uputama proizvođača, a koje je korijen detaljnije naveo. Brijanje ovom samurajskom tajnom me podsjetilo na prilično neuspješan pokušaj brijanja maslinovim uljem. No, brijanje Samurai Secretom je ipak mnogo bolje iako usporedivo s brijanjem maslinovim uljem. Kao prvo, na ovakav se koncept potrebno priviknuti, a to mi se ne da. Drugo, krema je odlična, ali je puna parabena pa i nije baš prirodna. Pošto je tekstura kreme vidljivija no što je to slučaj s prozirnim maslinovim uljem, jednostavnije je brijati se, ali je opet pomalo čudno jer nije riječ o pjeni. Zbog relativne transparentnosti primera (šalim se), često sam bespotrebno ponavljao poteze na nekim mjestima, a neka sam mjesta posve izostavio jer sam mislio da sam ih već prošao ili sam se bojao ponovno ići preko njih. I da, pri uporabi ove kreme, Merkurov HD s kojim je moguće imati odličan grip pri radu s kremama i sapunima, vrlo lako odsklizne iz ruke.
Uglavnom, s ovom je kremom otvoren veliki prostor za učenje novog koncepta. Mene, kao korijena, nije toliko vukla na britvu nego na Feather. Samuraji, Feather, Japan - jednostavno logična kombinacija. U svakom mi je slučaju drago da se za prvi put nisam odlučio za Feather nego za Derby jer mi ipak nije bilo do harakirija. Iako se ova krema preporuča ljudima s osjetljivom kožom, ja ću je zbog parabena i performansi izbjegavati i preporučiti znatno prihvatljiviju kremu Palmolive Sensitive. U svakom slučaju hvala korijenu koji mi je preporučio ovaj zaista opskuran proizvod.
User avatar
korijen
Student brijanja
Posts: 1182
Joined: 16 Jun 2011, 09:15
Location: Zagreb

Re: RITUALS Samurai Secret

Post by korijen » 28 Sep 2011, 20:48

Ovo za parabene nisam znao moram priznati. No, rijetko čitam sastav. Trujem se s toliko pozitivno dokazano kancerogenih supstanci da mi je paraben više kao kap jabučnog octa u čaši žuči.
Nadam se da ti Samurai secret nije isušio kožu.
Slice wrote:Zbog relativne transparentnosti primera (šalim se), često sam bespotrebno ponavljao poteze na nekim mjestima, a neka sam mjesta posve izostavio jer sam mislio da sam ih već prošao ili sam se bojao ponovno ići preko njih.
Da, poznat mi je taj dio i svaka kritika u tom smislu ima smisla. :wink:

Isto tako ritual izrade pjene kao što sam rekao je ipak ritual za sebe. Rituals je nešto drugo.

Samurai secret je linija za muškarce koja još sadrži i sapun, šampon, kreme za tijelo, mislim čak i neku pjenu za brijanje (opet blasphemy!) ali ništa od toga nisam probao.

Ovdje bih se ispravio jer sam naveo da su osnovne arome eukaliptus i bosiljak, a sad sam pročitao da su to bosiljak i đumbir. Ispričavam se. Aroma je u svakom slučaju za pohvalu. Jednostavna, čista i muževna.
User avatar
ROBERTO
Mach III
Posts: 22
Joined: 12 Jan 2014, 17:13

Re: RITUALS Samurai Secret

Post by ROBERTO » 16 Jan 2014, 17:03

iz svog iskustva mogu reći da sam RITUALS koristio samo nakon brijanja, te da je tu izvrstna...jako blagotvorno, miris lijep, lagan ali dugotrjan. Ima i dijelom klasični štih
Post Reply

Return to “Kreme za brijanje”