Acca Kappa 1869, 1869 Almond i White Moss

Post Reply
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Acca Kappa 1869, 1869 Almond i White Moss

Post by King » 01 Oct 2014, 19:33

Nedavno sam došao u posjed ove tri kreme pa evo kratkog osvrta nakon korištenja istih.

1. Acca Kappa White Moss 125 ml. (shea maslac, bademovo ulje, kokosovo ulje, pčelinji vosak, palmino ulje i glicerin) 130,00 kn

Image

Image

2. Acca Kappa 1869 125 ml. (kokosovo ulje, glicerin, aloe vera, ulje konoplje, ekstrakt hrasta) 140,00 kn

Image

Image

3. Acca Kappa 1869 Almond 200 ml. (bademovo ulje, kokosovo ulje, witch hazel, vitamin B4, aloe vera) 175,00 kn

Image

Image

Pa nakon gornjih generalija krenimo sa kratkim osvrtom na ove tri izvrsne kreme.
Sve tri kreme dijele jako slična obilježja pa ću ih predstaviti zajedno.
Naime, prije prvog korištenja ostao sam neugodno iznenađen time koliko su istiskanjem iz tube prve dvije kreme rijetke tj. vodenaste, no nakon što sam dobro protresao tube priča se mijenja i kreme se istiskuju sa mnogo guščom konzistencijom - nije to ni blizu onoga što smo navikli kod ostalih krema tipa Proraso, Wilkinson itd., ali nije ni toliko vodenasto kao bez dobrog protresanja tube.
Prva krema miriše na mošus dok miris druge nisam uspio odgonetnuti no što se tiče mirisa i jedne i druge moram kazati da ne očekujete navalu mirisnih nota.
Miris i jedne i druge je diskretno prisutan te u određenom momentu treba dobro "napeti" nosnice kako bi se mirisi uopće osjetili, što meni nakon svih mogućih krema koje sam koristio i koristim u potpunosti odgovara.
Treća krema je 1869 Almond u posudi i kako talijani inače znaju "zakuhati" to nije ista krema kao i krema 1869 u tubi iako dijele isto ime "1869" ukoliko zanemarimo ovaj dodatak "almond".
Krema dolazi pod nazivom kremasti sapun, ali ja bi je radije ipak nazvao kremom. Ovo je puno gušča krema od prethodno navedenih i u rangu je sa engleskin i svim ostalim kremama na koje smo navikli.
Miris - opet kao i kod prve dvije - samo diskretno prisutan.
Da ne dužim dalje krenimo na ono bitno - količina sve tri kreme koja je dovoljna za izradu pjene za 3 prolaza je identična svim ostalim kremama - ne treba je ni više ni manje što je dobro, jer s obzirom na "vodenastu" konzistenciju prve dvije očekivalo bi se da je potrebna puno veća količina kreme.
Izrada pjene je izuzetno lagana te mislim da i totalni početnik ne bi imao nikakvih problema sa izradom - moja procedura izrade pjene je takva da potrebnu količinu kreme nanesem ravnomjerno na lice, a zatim četkicom radim pjenu direktno na licu. Ovim kremama je potrebno manje od dvije minute da bi pjena "eksplodirala" uz doslovno dodavanje po par kapi vode na vrhove četkice 3-4 puta tokom izrade pjene.
Pjena je čvrsta tokom cijelog procesa brijanje, ne suši se, pruža izuzetnu zaštitu na relaciji žilet/britva - koža te je izuzetno klizava tako da drugi prolaz radim samo na "klizavim" ostacima kreme koju sam lagano isprao nakon prvog prolaza.
Nakon brijanja koža je izuzetno mekana i hidratizirana te nema tragova isušivanja.
Eto, toliko o ovim kremama uz zaključak - mislim da sam pronašao svoj "sveti gral" bar što se krema za brijanje tiče.
Post Reply

Return to “Kreme za brijanje”