Joyceov Uliks i noćno brijanje

Knjige vezane uz tematiku brijanja
Post Reply
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Joyceov Uliks i noćno brijanje

Post by Slice » 07 May 2013, 10:29

Prije sam razmišljao o brijanju navečer, ali sam to u pravilu radio ujutro, sve dok me citat iz Uliksa nije u potpunosti usmjerio na brijanje noću. Prednosti sam odmah uočio i više se ne vraćam! :D
Nadam se da ne očekujete neke posebne studije i dokaze... Meni već dostaje to što mi je brijanje mnogo opuštenije za vrijeme dok razmišljam o proteklom danu i nikamo se ne žurim.

What advantages attend shaving by night? A softer beard: a softer brush if intentionally allowed to remain from shave to shave in its agglutinated lather: a softer skin if unexpectedly encountering female acquaintances in remote places at incustomary hours: quiet reflections upon the course of the day: a cleaner sensation when awakening after a fresher sleep since matutinal noises, premonitions and perturbationns, a clattered milkcan, a postman's double knock, a paper read, reread while lathering, relathering, the same spot, a shock, a shoot, with thought of aught he sought though fraught with nought might cause a faster rate of shaving and a nick on which incision plaster with percision cut and humected and adhered: which was to be done.

--James Joyce, Ulysses
User avatar
Radiano
Kamisori
Posts: 585
Joined: 11 Sep 2011, 12:05

Re: Joyceov Uliks i noćno brijanje

Post by Radiano » 07 May 2013, 13:11

Ja se nekad brijem prije spavanja. Nemam neke preferencije, jednostavno ovisi o slijedećem danu-moram li se ranije ustati, svrbi li me brada, kada imam trening itd.
Dobro je da mogu trošiti lošije žilete koje su mi ostale, mogu se s njima skroz izbrijati, ako i je crvenila, proć će do drugog dana.
Stavim si neku snimljenu radio emisiju(Andromeda, Explora, Radio Lab ili JRE podcast) i polako bez žurbe.
Whenever I go to shave, I assume there's someone else on the planet shaving, so I say, "I'm gonna go shave, too."
Ne auderis delere orbem rigidum meum!
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Joyceov Uliks i noćno brijanje

Post by Slice » 07 May 2013, 17:44

Radiano wrote:Dobro je da mogu trošiti lošije žilete koje su mi ostale, mogu se s njima skroz izbrijati, ako i je crvenila, proć će do drugog dana.
Ovo je definitivno najočitija prednost noćnog brijanja jer koža ujutro izgleda predivno--naravno, ukoliko se niste probudili s hrpom uraslih dlaka na vratu zbog ATG-janja! :D
Post Reply

Return to “Knjige”