Page 1 of 1

Parker 91R

Posted: 27 Mar 2009, 20:42
by igegic
Danas sam dobio navedeni brijač. Obzirom da mi je nekoliko dana prije njega stigao Merkur 38C čitao sam različite komentare za 91R i velika vecina ljudi je govorila o (pre)velikoj agresivnosti Parkera. Po čitanim recenzijama Merkur je bio goli q... po agresivnosti spram 91R tako da mi je u početku bilo pomalo žao sto sam ga naručio obzirom na to da mi je i Merkur dosta agresivan. Kad sam se prvi put susreo s Parkerom i vidio sirinu meduprostora pomislio sam kako ne moze biti toliko agresivan.

I bio sam u pravu. Duzina od 10.3 [cm] i težina od 83 grama u kombinaciji s izrezbarenom drškom čine idealnu preciznost i upravljivost. Na ljestvici agresivnosti od 1-10 dao bih mu 5.5-6. Dok bi Merkuru čisto zbog usporedbe dao 8 za agresivnost.
Po kvaliteti izrade ništa ne zaostaje za Merkurom 38C čak bi se usudio reci da je u nekim segmentima čak i kvalitetniji.
Što se tiče brijanja mogu komotno reci da je dosta pitom i nježan te spreman na praštanje pogreški.
Obzirom da mi je ovo prvi trodjelni brijač mogu reći da mi se jako svidja. Promjena žileta je vrlo jednostavna.
Cijena od cca. 25 dolara je prava sitnica u usporedbi s onim što ovaj brijač nudi. I definitivno dostojna konkurencija Merkuru 38C

Evo par slikica slikanih mobitelom :wink:
Image

Image

Image

Image

Posted: 28 Mar 2009, 11:14
by napoleon
Dobar brijač kojeg, ne znam zašto, često preskaču.

Re: Parker 91R

Posted: 15 Mar 2019, 15:14
by Duvnivetre
Parker 91r po izradu je moze se reci kopija edwin jaggera ali kvalitena I mnogo agresivnija.Definitivno nije za osetljivu kozu I pocetnike.Dobra osobina je kvalitet tezina I mogucnost shimovanja.Dva ili tri shima odozgo pravi da ovaj brijac postane vrlo dobar I za nezniju kozu I jaku bradu. Posto posedujem I oba brijaca I ej89 I parker 91 r ovo je moje licno iskustvo.