Imao sam dosta SS brijača, neke duže, neke kraće, ali mislim da sam dobio dosta dobar osjećaj za svaki. Pokušao sam biti objektivan i strogo razdvojiti impresije izgleda i kvalitete izrade od samih performansi. Naravno, sve uzeti sa zrnom soli i YMMV. Slučajno, a možda i ne, poredak opisa brijača su ispao otprilike kako ih i ja osobno preferiram.
Rockwell 6S - moj prvi SS. Pruža najugodnije brijanje uz odličnu efikasnost; geometrija glave je savršena, težina također. Sve što mogu zamisliti je vrhunski odrađeno i još više. Bonus je i podesivost iako bi Rockwell bio broj jedan i da je samo s jednom postavkom. Jedini subjektivan minus jes skroman izgled u usporedbi s ostalim SS brijačima.

Weber PH - Neki tvrde da je Weber popularan samo jer ga više ne proizvode, ali potpuno krivo. Vrlo dobar brijač koji kombinira ugodnost jednog DE89 ili 34HD-a i vrlo visoku efikasnost. Prava šteta što mu je cijena skočila jer ovo je odličan brijač u svakom pogledu.

Wolfman WR1 OC – Vrlo, vrlo teško nabavljiv. Iskeširao sam poprilično za ovaj brijač, a kasnije dobio svoje novce natrag, što mi je i bio cilj. Iskreno, ovaj OC mi je bio malo grub, a efikasnošću kaska za Rockwellom ili Weberom. Izrada je savršena i u usporedbi s ostalima, očigledno je da je Wolfman korak-dva iznad ostalih. Tolerancije su u stotinku milimetra, a sastavljanje brijača, gdje top cap i baseplate sjedaju doslovno savršeno, je neopisivo zadovoljavajuće. Kad bih ga našao za 250$, koliko je originalna cijena možda bih si ga ostavio, više kao relikvij nego performer.

Timeless SB 0.68 – Izrada vrlo blizu Wolfmanu, ono što svakako treba priznati je malo kompliciranija geometrija glave, na tragu Merkurovih brijača. SB .68 je blag i vrlo uglađen, čak i više nego Rockwell, ali pati na području efikasnosti.

Timeless OC 0.95 – Pošto je Timeless SB 0.68 bio jedan od najugodnijih brijača kojem je nedostajalo efikasnosti, očekivao sam da 0.95 bude baš taman. Neću reći da sam bio u krivu jer još uvijek učim ovaj brijač, ali ovaj svakako traži navikavanje i praksu. Prvo brijanje je bilo pomalo neugodno s vrlo lošim rezulatima. Poprilično je ovisan o izboru lamice te se Astra pokazala kao najbolji izbor (slično mi je bilo s Gillette NEW Deluxe gdje ga je Astra preporodila – čini mi se da je ta lamica dobar izbor za agresivnije brijače). Malo sam popravio tehniku tako da su brijanja ugodnija, ali još uvijek nisam baš zadovoljan efikasnošću.

Wolfman Guerilla SB – „Budget“ verzija Wolfmana je zapravo vrlo zgodan brijač dobro finiša te vrlo ružne drške. Poprilično sličan Timelessu SB 0.68 – i dalje nisam bio zadovoljan efikasnošću. Cijenom od cca 175$ mislim da je ovo zapravo preskup brijač pored Timelessa koji uz kompleksniju geometriju, nudi i mogućnost raznih kombinacija glava i drški.

Feather AS-D2 – s ovim brijačem sam se kratko družio. Kvaliteta izrade je ok, po mom mišljenju, korak iznad Rockwella i Webera, kaska za Timelessom, a ni blizu Wolfmana. Perfomansama nisam baš bio zadovoljan jer je dosta ovisan o kutu i traži malo dulji period navikavanja. Zapravo, vrlo sličan Gillette Techu, na kojem je baziran. Za eksperiment sam stavio glavu Techa na SS dršku i dobio 99% verziju AS-D2, samo 5 puta jeftiniju. Po meni, s Rockwellom na postavci 2 imate učinkovitiju verziju AS-D2. Nažalost nisam ga slikao, ali svi znamo kako izgleda