Ever Ready Lather Catcher i Gem Micromatic

Post Reply
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Ever Ready Lather Catcher i Gem Micromatic

Post by King » 21 Nov 2010, 16:10

Evo zahvaljujući Napoleonu imao sam priliku isprovati ova dva brijača pa ću nešto napisati o ovom iskustvu.
Naime, trenutno sam na putu pa kako nisam ponio britve ovi brijači su mi dobro došli da mi zamijene Merkur HD (jedini kojeg sam ponio).
Na prvi pogled brijači izgledaju fantastično i sama pomisao da u ruci držit dio povijesti čini ove brijače posebnima. Inače koriste tzv. SE žilete koji na prvi pogled izgledaju kao lamice za skalpel koje se mogu kupiti u svakoj trgovini boja i lakova i sl. Sami pogled na SE žilet ne ulijeva neko veliko povjerenje u oštrinu žileta no priča se mijenja u trenutku kad se brijač prisloni uz lice i kad se napravi prvi prelaz.
Ovi brijači uvelike podsjećaju na brijanje britvom jer su žileti izuzetno kruti i ne savijaju se kao svima poznati DE žileti.
Brijanje Ever Ready Lather Catcherom bilo je fenomenalno. Njime sam brijao bradu staru dva dana i mogu reći da je brijač u dva passa odradio savršen posao. Gotovo pa BBS. Brijač je izuzetno lagan tako da u ruci uopće nemate osjećaj ikakve težine te je potrebno malo stisnuti no brijanje je prošlo bez ijedne porezotine i bez svima poznatog "razor burna". Što se tiče agresivnosti samog brijača mogu reći da je nešto agresivniji od Merkur HD brijača no ni izdaleka kao Merkur Slant. Sve u svemu brijač pruža fantastično brijanje, mnogo kvalitetnije od svih DE brijača koje imam, a u usporedbi s britvom gotovo pa identično s razlikom u tome što prilikom brijanja ovim brijačem se ne mora toliko paziti kao s britvom. Brijač oprašta sitne pogreške i brijanje "na brzinu".
S druge pak strane sinoć sam provao Gem Micromatic. Sami pogled na "gap" brijača (razmak između žileta i safety bara) govori da je ovo izuzetno agresivan brijač. Razmak je toliko da možete slobodno ubaciti komadić šunke i sira te napraviti sendvić :lol: . Šala naravno. Nije baš toliko, ali da ga ima to je sigurno. Znajući da je brijač agresivan malo sam kvalitetnije napravio pripremu za brijanje i krenuo. Prvi potez po licu opravdao je ono što se vidi, a to je da je briajč izuzetno agresivan. Ako ga usporedimo sa Slantom u kombinaciji s Feather žiletom Gem Micromatic je agresivniji. Agresivan je kao britva pod kutem većim od 30 stupnjeva. Ovo definitivno nije brijač za ranojutarnja brijanja. Brijač ne oprašta pogreške, a o pritisku prilikom brijanja ne treba ni razmišljati. Pokušao sam pritisnuti na jednoj strani lica čisto da vidim što se događa i trenutno je koža reagirala crvenilom. No, ukoliko radite odmjerene, kratke i lagane prolaze brijač ostavlja savršeno obrijanu površinu lica i vrata. Dva prelaza i BBS je tu.
Sve u svemu mogu zaključiti i kazati kako su ova dva brijača odličan izbor pa sam se iz tog razloga bacio u potragu za jednim kako bih ga pridodao kolekciji. Ne vjerujem da će s trona uspjeti skinuti brijanje britvom (to mi je ipak izbor br. 1), ali da će povremeno dobiti svoju šansu to zasigurno hoće.
Večeras se brijem Shick Injectorom..........
Post Reply

Return to “SE Brijači”