Super-Max Super Stainless

Post Reply
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Super-Max Super Stainless

Post by Slice » 07 Oct 2011, 14:12

Znam kako nije dobro izražavati mišljenje o nekoj lamici na temelju samo jednog brijanja. No, za sada bih samo htio dati letimičan pregled s obzirom na prvo iskustvo s ovom indijskom lamicom. Nakon dulje uporabe—tri brijanja pa potom i kutijice od 10 žileta—ću moći dati sveobuhvatnije i mnogo preciznije mišljenje, poglavito s obzirom na duljinu trajanja. Ove lamice dolaze upakirane u kartonsku kutijicu u kojoj se nalazi 10 lamica od kojih je svaka dvostruko zamotana i bez ikakvog ljepila. Koliko je meni poznato, lamice bez imalo ljepila na sebi su jedino Crystal (Israeli Personna) i Personna Platinum (Red IP), uključujući i Super-Max. Ovo pišem upravo nakon brijanja pa sam pod snažnim dojmom i možda će moje trenutačno favoriziranje ovih lamica s vremenom i duljim testiranjem biti ublaženo.

Isprobao sam zaista mnogo lamica i htio sam probati i ove. Naime, Indija je najmnogoljudnija zemlja na svijetu i ako se ne varam, mislim da je Vidyut i najveći proizvođač lamica na svijetu—sigurno je jedan od najvećih pored PPI-a, odnosno Gillettea u Rusiji. Koliko mi je poznato u Indiji dominira klasičan način brijanja, a s obzirom na to, bilo bi zaista čudno da se toliki broj ljudi brije lamicama loše kvalitete. S obzirom na lamice kojima sam se do sada brijao, usporedio bih Super-Max SS s Derbyjem iako mislim da je Super-Max SS bolji od Derbyja zbog više razloga. Super-Max SS su iznimno uglađene lamice baš kao što su to i Derby, no mnogo su ugodnije, poglavito za prvo brijanje. Ukoliko performanse budu zadovoljavajuće za tri brijanja, definitivno ih stavljam ispred Derbyja. Ove su lamice nešto oštrije od Derbyja i uklanjaju bradu bez čupanja, a opet su vrlo uglađene tako da se njima iznimno ugodno brijati. Moram priznati da zaista nisam očekivao ovakve performanse s obzirom da sam za 200 lamica platio devet funti (78 kuna). To je gotovo dvostruko manje nego cijena Derbyja koji je inače jedan od najpovoljnijih žileta. Ne samo da, po mom mišljenju, Super-Max ima performanse bolje ili barem usporedive s Derbyjem, već je mnogo povoljniji, na lamicama nema ljepila i pakiranje je ekološki prihvatljivije. Pošto su ostale karakteristike pored performansi za mnoge od sekundarne važnosti, ono relevantno u usporedbi su najviše performanse, a to Super-Maxu definitivno ne nedostaje.

Uspoređujući iskustva korisnika na Webu s vlastitima, primijetio sam kako su se mnogi iznenadili ovim lamicama i to ponajviše zbog toga što od njih nisu mnogo očekivali. Meni su se za sada najboljima pokazale lamice Derby i Crystal (Israeli Personna) i moram priznati kako me je Super-Max SS možda i više podsjetio na Crystal nego na Derby. Po oštrini i uglađenosti su Super-Max SS i Crystal vrlo bliski, a i zajednička im je karakteristika što na sebi nemaju ljepila. Nadam se da će i drugo pa i treće brijanje Super-Maxom proći dobro jer mi je neshvatljivo kako je ovaj žilet toliko ugodan za brijanje, a nigdje nije naveden coating. Vraćam se s iscrpnijim reviewom nakon detaljnijeg testiranja, no već sad mogu reći da će mojih 200 Super-Maxa SS biti dobro iskorišteno.
User avatar
Benjamin Barker
Britva
Posts: 481
Joined: 15 Aug 2011, 09:33
Location: Kraljevica

Re: Super-Max Super Stainless

Post by Benjamin Barker » 08 Oct 2011, 14:02

Možeš mi samo reći koje je boje kutijica-da li je žuto-zelene, plave boje (piše Super-Stailless Blue) ili pak Vidyut Super-Max Super Stainless-plava kutija/bijele pruge?
"After the first glass (of absinthe), you see things as you wish they were. After the second, you see things as they are not. Finally you see things as they really are, which is the most horrible thing in the world." - Oscar Wilde
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Super-Max Super Stainless

Post by Slice » 08 Oct 2011, 15:10

To s kutijama je prava zbunjola. Naime, koliko sam uspio saznati preko različitih foruma, a od onih koji se pozivaju na službene informacije iz Vidyuta, u toj se kompaniji vole igrati s različitim pakiranjima i nazivima pa ispadne da se njihove lamice, koje su identične, natječu sa sobom. Što se tiče Super Stainlesa, navodno da je žuto-zelena kutijica naimijenjenja za SAD, dok se isti žileti u Europi mogu naći u plavoj kutijici na kojoj piše da je distributer UK.

E sad, ima onih koji tvrde kako su koristili Super Stainless iz kutijica različitih boja, dakle žuto-zelene i plave, i kako to nisu iste lamice te da su one u žuto-zelenoj kutijici mnogo bolje. U postu referiram na one Super-Maxove Super Stainless lamice koje sam kupio preko Connaughta (http://connaughtshaving.com/supermaxstainless.html) i koje se isporučuju u plavoj kutijici. Ne mogu potvrditi je li riječ o istim lamicama s obzirom na Super Stainless i različite boje kutijica u kojima se isporučuju jer nisam probao one u žuto-zelenoj kutijici. Pored Super Stainlessa, Super-Max ima i lamice Platinum i prema polu-službenim informacijama koje je moguće pronaći na Badger & Bladeu je moguće zaključiti, kako su Super Stainless i Platinum, Super-Maxove osnovne lamice, dok su ostale varijacije na temu, a s obzirom na različito pakiranje i nazivlje. Pored Super Stainlessa postoje i Stainless, Platinum, Super Platinum i novi Titanium. Od svih sam navedenih varijacija kupio i probao Super-Max Super Stainless u plavoj kutijici i za sada sam jako zadovoljan. Do sad su mi najviše "ležale" lamice Derby i Crystal (Israeli Personna), ali mislim da će ih Super-Max Super Stainless srušiti s trona.

Super-Max SS bih nazvao workhorse lamicama koje će odlično odraditi svoj posao. Prema mojim kriterijima, najbolja lamica je ona koja je dovoljno oštra i dovoljno uglađena, ali prije svega ona kojom se moguće brijati svakodnevno bez iritacije i koja je dostatna za minimalno tri brijanja po tri prolaza (riječ je o svojevrsnom prosjeku većine korisnika) ili više ukoliko je riječ o dva prolaza. Prema ovim kriterijima, koje sam postavio kao meritum u potrazi za lamicom koja mi najviše odgovara - Feather kojeg mnogi smatraju najboljim - u mom slučaju ne ispunjava kriterije, najviše zbog toga jer onemogućava svakodnevno brijanje bez iritacije.
User avatar
Benjamin Barker
Britva
Posts: 481
Joined: 15 Aug 2011, 09:33
Location: Kraljevica

Re: Super-Max Super Stainless

Post by Benjamin Barker » 08 Oct 2011, 15:52

Da, imaš pravo. To je takva zavrzlama da je to nevjerovatno. Pitao sam za te lamice jer i ja imam ove koje si ti nabavio i uspješno čekaju svoj red. :twisted:
P.S. tome treba dodati i http://www.razorbladesandmore.com/conte ... dge-blades
"After the first glass (of absinthe), you see things as you wish they were. After the second, you see things as they are not. Finally you see things as they really are, which is the most horrible thing in the world." - Oscar Wilde
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Super-Max Super Stainless

Post by Slice » 21 Nov 2011, 09:55

Nakon duljeg vremena uporabe lamica Super-Max SS u plavom pakiranju, odlučio sam podijeliti iskustvo. Za razliku od većine top žileta, kao što su: Feather, Gillette 7 O'clock Sharp Edge i Bolzano, Super-Max SS ostavlja sasvim drugačiji osjećaj nakon brijanja. Naime, s navedenim britvicama je, poradi njihove oštrine, nakon brijanja prisutan osjećaj temeljite eksfoliacije, odnosno osjećaj kao da ste skinuli sloj kože, što i je slučaj. Sa Super-Maxom SS taj osjećaj jednostavno nije prisutan, a nakon dva i pol prolaza, odnosno dva prolaza i popravljanja, sva je brada uklonjenja. Ovi su žileti, po mom mišljenju, definitivno bolji od vertikalnih Derbyja s kojima se zaista potrebno namučiti kako bi brijanje bilo temeljito. Mislim da je isto moguće ustvrditi i za Personnu u crvenom pakiranju koja je zapravo vrlo tupi žilet. Super-Max definitivno omogućava dva do tri vrlo ugodna brijanja, iako je moguće, pa i prihvatljivo, svaki se put brijati novim žiletom, zbog njihove iznimne prihvatljivosti.

Uskoro ću probati Super-Max Platinum, koji za razliku od SS-a ima coating pa bi trebao biti i oštriji i uglađeniji. Koliko se sjećam, mislim da sam s Astrom (Superior Platinum) imao slične rezultate, pa sam odlučio ponovno probati ovu lamicu kako bih je usporedio sa SS-om. Uglavnom, Super-Max SS je, po mom mišljenju, odličan žilet za sve one koji imaju vrlo osjetljivu kožu, a preferiraju svakodenevno ili učestalo brijanje. Mnogi su ustvrdili kako su im oštri žileti odlični, kao što je to Feather, ali su nakon nekog vremena primjetili kako koža postaje osjetljivija zbog svakodnevnog brijanja ovako oštrim žiletom. To je posve jasno ukoliko se u računicu ubroje tri prolaza koje bi svakodnevno trebalo raditi. Očito je da su upravo zbog tih razloga vrlo omiljeni žileti poput Astre SP, Derbyja i crvene Personne. Po mom je mišljenju Super-Max SS bolji od Derbyja i crvene Personne, a nema ni coating, dok ga navedeni žileti imaju. Ovi su "isposnički" žileti zaista dobri, dovoljno su oštri i uglađeni, a opet vrlo blagi. Oni kojima ovi žileti odgovaraju će zaista profitirati jer su ovo, prema mom saznanju, definitivno najjeftiniji žileti. :)
Slice
mr. sc. brijanja
Posts: 3501
Joined: 06 Aug 2011, 16:19

Re: Super-Max Super Stainless

Post by Slice » 06 Oct 2013, 21:39

Nakon dugo vremena sam se odlučio obrijati ovim žiletom i to u Fatipu. Ostao sam vrlo ugodno iznenađen jer sam potvrdio prethodno iskustvo. Naime, ovaj je žilet vrlo ugodan i ne čupa, tako da je brijanje Fatipom bilo odlično! Mislim da ću sada potrošiti sve što mi je ostalo od Super-Maxa, a to je ipak još popriličan broj zbog toga što sam svojevremeno kupio 200 komada.
User avatar
arguson
Kamisori
Posts: 584
Joined: 27 Apr 2011, 23:52
Location: Vinkovci

Re: Super-Max Super Stainless

Post by arguson » 24 Mar 2015, 13:21

Dižem thread iz mrtvih sa obaviješću da sam naletio na SuperMax zelenu kutijicu u lancu trgovina Boso s cijenom od 4.79 kn
Švercer sapuna i Ralon entuzijast.
User avatar
fudof
DE
Posts: 137
Joined: 06 Oct 2017, 18:05

Re: Super-Max Super Stainless

Post by fudof » 27 Feb 2018, 17:23

Dižem thread jer jednostavno ovo grozno iskustvo moram podijeliti.
Žuto zeleno pakiranje u pitanju, obavio jedno cijelo i drugo nepotpuno brijanje sa ovom lamicom.
Brijanje mi je prvi pass WTG drugi pass ATG i na kraju popravci sa još jednim po potrebi ATG. Prvo brijanje prošlo još kako tako, ono kak bi Zagorci rekli ni vrit ni mimo. Čisti prosjek što bi u mom slučaju zančilo dosta truda za BBS kojeg na kraju nisam ni postigao. No zato sam dobio dosta iritacije i peckanja. Drugo brijanje odmah drugi dan, cca nakon 24 sata, na isti način. E tu lamica već dobrano posustaje jer nakon prvog passa iza kojeg ostaje dosta neobrivenoga područja, drugi pass je mučenje i lagani prelazak u mazohizam. Odustao na kraju te posao završio sa Wikinsonom. Rezultat svega je totalna iziritiranost i strašni burn kojem ni dva nanošenja balzama odmah po brijanju nisu pomogla i kojeg osjećam i 24 sata kasnije.
Oštrina, prosjek za jedno brijanje. Ugodnost, nula bodova. Zaključak: nikad više!
Post Reply

Return to “Lamice”