Mühle Pure Badger

Post Reply
User avatar
njava
Mach III
Posts: 14
Joined: 24 Sep 2011, 19:17
Location: Zagreb

Mühle Pure Badger

Post by njava » 14 Nov 2011, 18:13

http://www.shaving.ie/products/Muhle-Pu ... Brush.html

Stigla prije 3 tjedna, toliko je i koristim. Performansama se do sad ne mogu požalit, koristim je sa Proraso sapunom, pjenu dobivam lako i brzo.

No primjetio sam jučer da je dio na prijelazu same četke u bazu, debljine oko 4mm, užasno tvrd. Nisam to do sad primjetio, iako sam cijelo vrijeme držao prstima taj dio kad sam nanosio pjenu ispod nosa.
Je li moguće da je sam čvor nekako izašao iz baze - da se nisam možda prejako razmahao četkom kad sam se rješavao vode?
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Re: Mühle Pure Badger

Post by King » 15 Nov 2011, 08:20

Odgovor na tvoje pitanje može biti i DA i NE.
Sve ovisi o tome na koji način je čvor spojen sa drškom. U principu bi trebao biti zalijepljen nekakvim vodotpornim ljepilom. Kod četkica iz moje proizvodnje koristim vodootporni dvokomponentni epoxy tako da nema gotovo nikakve šanse da se čvor "pomakne".
Znači, ukoliko je čvor bio loše zalijepljen odgovor na pitanje je "DA", no to se lako može provjeriti na način da uhvatiš čvor i pokušaš ga izvuči vani iz drške. Ukoliko ljepilo ne drži kako treba čvor će ispasti, a u tom slučaju napravi reklamaciju četkice prodavatelju. Vjerujem da će bez problema izvršiti zamjenu. Uzrok ne mora biti samo u tome što si četkicu "tresao" nakon upotrebe već može biti i korištenje previše vruće vode prilikom namakanja četkice koje je uzrokovala opuštanje ljepila (voda u kojoj se četkica namače prije upotrebe ne bi trebal biti ništa toplija od vode u kojoj pereš kosu).
S druge pak strane svi čvorovi su izvedeni na način da se dlake na dnu "spoje" tako da se "zaliju" određenom masom koja se stvrdne i sve skupa drži na okupu te se sve to zajedno ubaci u dršku (naravno uz gore spomenuto lijepljenje). Ukoliko je ta masa nanesena na način da cijela uđe unutar drške zadebljanje ne možeš osjetiti, no ukoliko je nanesena na način da jedan dio izlazi van drške osjetit ćeš zadebljanje i u tom slučaju bi odgovor na tvoje pitanje bio "NE" što znači da je s četkicom sve u redu.
U svakom slučaju ostaje ti provjera na način da čvor pokušaš izvući vani te ćeš biti 100% siguran o čemu se radi.
User avatar
njava
Mach III
Posts: 14
Joined: 24 Sep 2011, 19:17
Location: Zagreb

Re: Mühle Pure Badger

Post by njava » 15 Nov 2011, 15:33

Hvala na odgovoru.
Prema ovome vjerujem da se čak i radi o zadnjoj varijanti, jer je i samo zadebljanje mrvicu većeg promjera od utora drške. Kad dođem doma provjerit ću potezanjem.
Post Reply

Return to “Četke od jazavca”