Vie Long 13755

Post Reply
User avatar
007
Naučnik brijač
Posts: 2002
Joined: 13 Jan 2016, 12:07
Location: Rijeka

Vie Long 13755

Post by 007 » 17 May 2016, 11:16

Od kad sam krenuo u svijet klasičnog brijanja, stalno me privlače četke od sintetike i konjića. Nema nekog posebnog razloga (nisam vegan ili nešto slično, ne opterećujem se što su za svinjice i jazote morale skončati svoje živote neke umiljate životinjice i sl.) ali eto, sintetika i konjići su mi se stalno motali po glavi. Pa sam nabavio sintetiku. I uživam u mojoj RR Plissoftici.

Pa sam dobio konjića. Vie Long 13755 ne bi bio moj prvi izbor, ali... Poklonjenom konju se ne gleda u zube! :D I sada mi zapravo uopće nije žao! Jer mi se Vie Long 13755 pokazala kao izvrsna, izvrsna četkica!

Image

Vie Long 13755 je na prvu pomalo neugledna četkica (glavni razlog je, barem meni, dosta čudna boja drške), sa knotom od 21mm i loftom od 50mm. Dlaka je naravno konjska, i to 50% iz repa i 50% iz grive. Inače kod konjskih četkica, dlaka iz grive osigurava mekoću, a dlaka iz repa zaslužna je backbone.

Jedan problemčić koji se zna javiti kod konjskih četkica je i miris. I da... Osjetio se lagani, neugodni miris. Ali miris je nakon svega nekoliko upotreba jednostavno – nestao! I nema ga više! Navodno kod skupljih četkica ni miris nije problem, ali ovo ipak nije takva.
Ono što jest dobro jest da je četka spremna za akciju jako brzo – dovoljno je 1 do 2 minute namakanja i spremna je da vam napravi odličnu, kremastu i klizavu pjenu! Zanimljivo je da mi se pjena čini da je drugačije teksture nego kad je radim Plissofticom. Čini mi se nešto kremastija, bez obzira koji sapun ili kremu koristio.

Četkica je nakon svega nekoliko upotreba postala mekana i ugodna na licu, sa sasvim malo škakljanja, a pjena se nanosi lagano i bez puno muke. Iako nisam probao (jer ga ne preferiram), čini mi se da bi bila zgodna za face-lathering.

Image

Ako u svom arsenalu volite imati dobar izbor četki, a još uvijek nemate konjića, to ispravite svakako! A čini mi se da Vie Long 13755 može biti dobar izbor – cijenovno je prihvatljiva, odlična je performerica i siguran sam da vas neće razočarati!
I'm sorry to have kept you waiting, but I'm afraid my walk has become rather sillier recently.
User avatar
naftas
Student brijanja
Posts: 1729
Joined: 31 May 2013, 11:43

Re: Vie Long 13755

Post by naftas » 23 May 2016, 13:56

Jesu imalo zgusnuli čvor ili se još uvijek kod korištenja napravi rupa u sredini?
You were critically hit for no damage. The bruise looks nice and scars will make a nice party talk!
Post Reply

Return to “Četke od konjske dlake”