Vie-Long 13725

Post Reply
zigi
Kamisori
Posts: 797
Joined: 23 Jun 2015, 11:55
Location: Velika Gorica

Vie-Long 13725

Post by zigi » 11 Jun 2016, 09:13

Image
Image

Dlaka: 50% griva; 50% rep
Visina - 100mm
Drška - 45mm
Loft - 55 mm
Čvor - 24mm

Pošto sam Vie-Long četke gledao već duže vrijeme naravno da sam morao probati i mogu reći da definitivno nisam promašio.
U zadnje vrijeme, odnosno od kada mi je stigla Semogue 620 koristio sam isključivo nju, čak je umirovila i 1305.

Vie-Long 13725
Nešto o samoj četki.
Nakon 3 namakanja u toploj vodi isprala se neka "boja" i podosta doslovno smrada, koji se definitivno niti približno ne osjeti na suhoj četki, pa uz još pokoje šamponiranje taj problem gotovo riješen a nakon par brijanja je potpuno nestao.
Prije upotrebe ju je dovoljno namakati 2 min i spremna je, no zadržava nešto manje vode pa je potrebno za vrijeme izrade pjene nekoliko puta namočiti vrhove. Sama pjena je nešto drugačija, pomalo kremastija nego kod upotrebe svinjice :thumbs: .
Backbone-a ima, stvarno ima. Čvor je pun i gust. Pjenu sam radio isključivo na licu i doslovno se radi vrhovima, neki jači pritisak je apsolutno nepotreban.još je u fazi razrade pa zna malo bocnuti, no ništa neugodno. Radi hrpu pjene pa ne treba pretjerivati s punjenjem.
Oko ispiranja nakon brijanja nema nikakvih problema, ispire se puno lakše nego svinjica.

Jedina zamjerka ovoj četki bi bila drška, Butterscotch nije ni blizu boje koja se reklamira i vidi se na bokovima lagani trag kalupa, no nakon ovog 2-tjednog druženja apsolutno to više ne primjećujem, iako sada dok ovo pišem mislim da ovaj čvor, koji je fantastičan, zaslužuje neku boju i ljepšu dršku. Sam grip je odličan i ne kliže se ni u mokroj ruci.

Meni je ovo pun pogodak.
Cetka za preporuku.
Last edited by zigi on 11 Jun 2016, 09:13, edited 2 times in total.
Post Reply

Return to “Četke od konjske dlake”