Poor's man equipment

Remeni i sve o njima
Post Reply
User avatar
Praskaton
Naučnik brijač
Posts: 2643
Joined: 12 Oct 2009, 00:00
Location: Pula

Poor's man equipment

Post by Praskaton » 31 May 2010, 21:52

Na jednom prethodnom postu sam napisao kako nisam uspio pronaći neki povoljni strop pa umjesto pravog stropa koristim jedan priručni opasač. Moram biti iskren pa reći kako ipak nije prvi opasač na koji sam naletio, nego sam imao relativno velik izbor opasača, pa sam izabrao dva koja su imala "prihvatljivu strukturu" kože. Navedene remene sam tretirao sa mlijekom za održavanje kožnog namještaja dok se nisu dovoljno omekšali, nakon čega je jedan postao dovoljno nježan da na njemu svakodnevno stropam svoju britvu. Sklon sam vjerovati kako oštrina moje britve nakon tretmana na ovom stropu nije savršena, ali je činjenica kako se nekih mjesec i po, svakodnevno brijem tom britvom i postižem zadovoljavajuće rezultate. Dapače, budući mi tehnika još nije savršena, mislim da je i bolje da mi britva nije naoštrena do krajnjih granica. Da ne bi bilo zabune, britva je oštra i vrlo ugodna za brijanje, ali nije preoštra. Eto samo da podsjetim da se i sa jako malo novaca može uživati u brijanju britvom. E, sad bi zbilja volio kupiti jednu Wacker dobro naoštrenu novu britvu i kvalitetan strop, čisto da vidim kakva je razlika :lol:
User avatar
napoleon
Student brijanja
Posts: 1258
Joined: 23 Nov 2008, 00:00
Location: Zagreb

Post by napoleon » 31 May 2010, 23:16

I sam znaš da je razlika nebo i zemlja. Samo bi preporučio da se koncentriraš na tehniku prije kupnje nove britve jer novije britve nisu toliko bolje u brijanju od starih. Puno je veći faktor tvoja tehnika ;)
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3128
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Poor's man equipment

Post by marn » 10 Aug 2015, 14:59

Na godisnjem sam vec 15 ak dana i za brijanje koristim samo jednu britvu i stropam je na dlanu.. Tu i tamo malo potegnem po nekoj tkanini (ovisi kakve hlace imam na sebi) i mogu reci da nema razlike u kvaliteti brijanja kad stropam ovako i na pravom stropu.. Mozda nije dugorocno rjesenje, ali za putnu varijantu odlicno!! Ili dok se ne skupi novceke za pravi strop.
User avatar
Adept
Steven Hawking brijanja
Posts: 6441
Joined: 04 Nov 2010, 00:00
Location: Pula

Re: Poor's man equipment

Post by Adept » 10 Aug 2015, 15:10

Bitno je da si ti zadovoljan i da se možeš dobro obrijati - bez iritacije :headband:
No, ipak, kada budeš u mogućnosti, izmi si neki strop - ameri znaju imati dobar odnos kvalitete i cijene, ipak on dobro dođe...
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3128
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Poor's man equipment

Post by marn » 10 Aug 2015, 15:16

Imam ja strop za doma od konjetine- odlicna stvar, al preglomazan mi je za putovanja, a kako sam i konstatirao - nepotreban. Stavio sam u ovu rubriku radi ekipe koja tek nabavlja opremu, da si probaju nekako rasporedit troskove: jedan mjesec britva, drugi strop, treci kamen..
User avatar
Adept
Steven Hawking brijanja
Posts: 6441
Joined: 04 Nov 2010, 00:00
Location: Pula

Re: Poor's man equipment

Post by Adept » 10 Aug 2015, 16:49

marn wrote:Imam ja strop za doma od konjetine- odlicna stvar, al preglomazan mi je za putovanja, a kako sam i konstatirao - nepotreban. Stavio sam u ovu rubriku radi ekipe koja tek nabavlja opremu, da si probaju nekako rasporedit troskove: jedan mjesec britva, drugi strop, treci kamen..
:thumbs:
Ja sam imao Dovo strop sa tkaninom - za ne vjerovati koliko je to bilo blagotvorno za oštricu...
Glede snalaženja na GO - vele da jeans jako dobro stropa - osobno sam se puno puta uvjerio na stropanju noževa preko jeansa - čuda radi.
User avatar
miha
Kamisori
Posts: 599
Joined: 15 Jun 2013, 14:13

Re: Poor's man equipment

Post by miha » 12 Aug 2015, 20:34

marn wrote:Na godisnjem sam vec 15 ak dana i za brijanje koristim samo jednu britvu i stropam je na dlanu.. Tu i tamo malo potegnem po nekoj tkanini (ovisi kakve hlace imam na sebi) i mogu reci da nema razlike u kvaliteti brijanja kad stropam ovako i na pravom stropu.. Mozda nije dugorocno rjesenje, ali za putnu varijantu odlicno!! Ili dok se ne skupi novceke za pravi strop.
@marn: to je i kolega iz slo foruma preporucivao, ali se meni nikako nije islo toga radit po ruci, jer ako slucajno povuces po ruci brzo napravis feticu (ko salam).. ne da rezem strope ali prije ili poslije napravis nick pa srecom to nije ruka..
Post Reply

Return to “Remenje”