Kad smo kod nebrijanja...

Post Reply
User avatar
Jere
Kamisori
Posts: 560
Joined: 11 Dec 2009, 00:00
Location: Rijeka

Kad smo kod nebrijanja...

Post by Jere » 17 Feb 2010, 13:41

Eto da bacim i ja riječ, dvije o svojim hobijima mimo brijanja. :)

Do sada je dominantna slobodna aktivnost bila biciklizam i to brdski odnosno downhill, a jedno vrijeme sam vozio i cestu. Potom sam prodao cestovnu biciklu, kupio dSLR fotoaparat i bacio se u fotografiju. Sada su već neke godine u guzici, a i obaveze stišću pa više ne stignem vozit downhill tako da i tu biciklu prodajem (ako ima zainteresiranih, slobodno se javite :D ) kako bi, popunio kućni budžet i kupio nešto fotografske opreme da mogu snimat kćerkicu za koji mjesec i da se malo ozbiljnije posvetim fotkanju biciklističkih utrka i zrakoplova. A kad smo kod zrakoplova nadam se da ću ove godine napokon realizirati tečaj letenja pa se konačno prebacit sa biciklizma na letenje. :)

Eto i par sličica u prilogu da potkrijepim priču. :)

Malo akcije sa starom FR biciklom:
Image

Moja DH/FR zvijer (na prodaju :) ):
Image

Bivša cestovnjača:
Image

Jedna iz jedrilice:
Image
User avatar
napoleon
Student brijanja
Posts: 1250
Joined: 23 Nov 2008, 00:00
Location: Zagreb

Post by napoleon » 17 Feb 2010, 16:37

I pitanje na koje me uvijek zanimao odgovor. Je li komplicirano letjeti?
User avatar
Praskaton
Naučnik brijač
Posts: 2604
Joined: 12 Oct 2009, 00:00
Location: Pula

Post by Praskaton » 17 Feb 2010, 18:32

Imam prijatelja koji leti jedrilicom također na Grobniku, i kaže da je osjećaj fantastičan. Iskreno nemam želju probati, jer ne volim letjeti ni sa motorom, a kamoli bez :oops:. A što se tiče biciklizma, tu bi se jako brzo našli. Doduše moja Bottechia zbog kćeri nije više toliko u pogonu, ali čim malo otopli ... :lol:
User avatar
Jere
Kamisori
Posts: 560
Joined: 11 Dec 2009, 00:00
Location: Rijeka

Post by Jere » 18 Feb 2010, 08:53

napoleon: nije da imam neko letačko iskustvo, svega nekoliko letova ali mogu reći da zaista nije komplicirano. Osobno sam čitav život zaljubljenik u letenje, a i vojni rok sam odslužio u zrakoplovstvu pa je meni možda bilo malo lakše uloviti komande ali dobra priprema u teoretskom dijelu jamči ugodno iskustvo u praksi.
Isto kao u autu postoje pedale i palica. Možda najteži dio je uskladiti ruke i noge, a ostalo su finese. Kod motorca noge nisu toliko bitne ali treba se malo više igrati sa motorom. Polijetanje i slijetanje je nešto što je zahtjevno jer treba voditi računa o mnogo parametara, pogotovo pri slijetanju gdje nema baš prostora za greške jer jednom kad se izgubi brzina i visina, gotovo je (odnosi se na jedrilicu). :)
Mislim da velika većina ljudi u par minuta može održavati zrakoplov u zraku i loviti nekakav smjer no onda dolaze do izražaja finese, polijetanje i slijetanje.
Jedrilica je malo specifičnija jer se sve svodi na aerodinamiku pa su neke stvari totalno nelogične i bez dobre teorijske pripreme može doći do kardinalnih grešaka jer instinkti govore jedno, a situacija zahtjeva dijametralno suprotnu reakciju.
U svakom slučaju dobra priprema teorije i nema nikakvih problema u letu. ;)

Praskaton: osjećaj je zaista fenomenalan, posebno kad izađeš iz zaprege i nastaviš solo jedrenje. Neopisiv užitak!
Znači na ljeto organiziramo biciklističku sekciju na forumu i uvodimo temu brijanja nogu. :D
User avatar
Praskaton
Naučnik brijač
Posts: 2604
Joined: 12 Oct 2009, 00:00
Location: Pula

Post by Praskaton » 18 Feb 2010, 10:18

Znam da si mislio na brijanje nogu koje prakticiraju biciklisti (Kig sigurno ima posebnu britvu za tu svrhu :lol: ...), ali si me podsjetio da sam jednom davno obrijao noge sa britvom!!! Doduše bilo je to za potrebe maškara, bio sam jako mlad, noge sam obrijao "na štrafte" i kada malo bolje razmislim možda i nije dobro o tome pisati :wink: . Za biciklističku sekciju spreman!
User avatar
King
Naučnik brijač
Posts: 2647
Joined: 04 Mar 2009, 00:00

Post by King » 18 Feb 2010, 13:36

Znam da si mislio na brijanje nogu koje prakticiraju biciklisti (Kig sigurno ima posebnu britvu za tu svrhu :lol: ...)
Hm, zatekao si me nespremna, nisam se još bacio na brijanje tih dijelova tijela no ako ikad bude potrebe za tako nečim onda je ovo dolje jedina britva koja će dotaknuti moje noge :lol:
Image
User avatar
Praskaton
Naučnik brijač
Posts: 2604
Joined: 12 Oct 2009, 00:00
Location: Pula

Post by Praskaton » 18 Feb 2010, 15:02

Znao sam da je imaš!!! Iako bi ova bila z apodručje iznad nogu....
User avatar
sljivan
Mach III
Posts: 24
Joined: 16 Sep 2011, 10:34
Location: ZG-OS

Re: Kad smo kod nebrijanja...

Post by sljivan » 23 Sep 2011, 17:36

@jere...

kako si dospio u jedrilicu? :D
to mi je san snova jednom probati :) znam da to ne mogu sam... ne znam nista o tim uzlazim silaznim strujama i ostalim pustolovinama... ali imam osjecaj da je prebolesno sjedit na zraku! :)

jel ima negdje za platit voznju jedrilicom?
Echte Motorradfahrer kennen keine Fliegenangst!!!
User avatar
Jere
Kamisori
Posts: 560
Joined: 11 Dec 2009, 00:00
Location: Rijeka

Re: Kad smo kod nebrijanja...

Post by Jere » 24 Sep 2011, 21:25

@sljivan

Baci oko na net, imaš dosta aeroklubova klubova. Najbolje ti je poć do aerodroma i raspitat se. Ja iman prijatelje u Krilima Kvarnera pa se digod prošvercan za koji let, inače svi klubovi imaju tečajeve.
Mislim da je najaktivnija ekipa u Sinju. Tamo imaju i vinč tako da ne moraš u šlep sa drugim avionom pa je puno jeftinije i lakše za ispaljivat jedrilice.

Prije nego sidaš za palicu jedrilice, moraš proć teoriju pa kad uđeš u zrakoplov, znaš dovoljno o aerodinamici i meteorologiji, a i imaš instruktora pri ruci. Naravno da ne možeš odma sam unutra. :)

Osjećaj je FENOMENALAN! :D
Post Reply

Return to “Sport i zdravlje”