Evo i moji utisci... ipak sam ovo ljeto uzeo kompletnu opremu. Bilo je zanimljivo vidjeti izraze lica ekipe kad sam nakon 2, 3 l gemista izvukao britvu i krenuo se brijati. Kako sam bio na robinzonskom ljetovanju bez vode i ostalih blagodati za ciscenje i sve ostalo koristio sam vodu iz gustirne...
Znao sam da ce biti sranja, ali odlucio sam ovo ljeto iskoristiti kao mali test materijala.
Rezultat:
I
EDIT:
Očito je da je voda u gustirni neka boćata i oplemljenjena sa soli kad je to toliko uspjelo koridirati. Doduše bilo bi i manje, ali namjerno sam britve ostavio u najlon vrečici skupa sa polu suhom četkicom (samo prebrisana ručnikom).
Ono što mogu reć....
ERNica se bolje držala iako je ona baš iskorodirala na samom reznom bridu. Dok je dmblade dobio po obrazima, ali oštrica je ostala netaknuta.
U svakom slučaju mislim da O1 tool steel više neću koristiti za izradu britvi (iako ameri jako vole taj čelik). Nisam doma imao ništa od silversteela da ponesem na test, ali znam da bi se on puno bolje ponašao od O1 (vjerojatno sličnije ERNu).
Znam srce me bolilo za ovaj test, ali što se mora, mora se...
Dmblade od O1 čelika se doma uz normalno pranje u slatkoj vodi, sušenje i normalno skladištenje super ponaša i nema nikakvih tragova hrđe bez da sam ga ikad mazao uljem prilikom spremanja.
Danas britve ponovno ispolirane i sjaje se ko nove. Sad sljedi ponovno oštrenje.