Osobno, ne vjerujem u to, ili ti ljudi imaju bradu kao moja prababa

Ali reko, ajde, žrtvovat ću se za forum. Žileti jesu malo skuplji (kupljeni preko e-baya) ali po brijanju bi trebali biti prihvatljivi ako stvarno traju koliko svi kažu. Naručeni iz Japana, malo dodatno platio opciju poštarine sa trackingom i stigli relativno brzo. Kojih 5 radnih dana.
Ali tada nastupa problem. Oni ne idu u bilo koji injector. Idu u adjustable koji sam prije koji mjesec prodao.

Na ebayu sam pronašao ovaj NOS model, mislim da je N2, iz 80-ih/90-ih, i ti modeli su izašli dok su postojali twin žileti. Znači definitivno ih prihvaćaju. Neki kažu da brije kao i type O (koji je jako rijedak, ali postoji odlična kopija nažalost dostupna samo u USA).
Ideja je bila da probam twin žilete baš ba brijačem za kojeg su i namijenjene.
Odradio prvo brijanje i moram reći da nisam previše oduševljen. Možda su i moja očekivanja bila prevelika.
Dobio sam DFS prema BBS, jedno od boljih brijanja, ali se isto tako odlično obrijem u 3 passa i sa Hydro 500 ili G modelima sa običnim žiletima. Morat ću se još brojati prije nego donesem konačni sud. I tako pričaju da je prvo brijanje tako tako, a onda žilet postaje sve bolji i bolji. Ali moram priznati i da sam išao ATG na nekim mjestima na kojima se to nisam nikad usudio, tako da možda još i nešto bude od njega.
Plan mi je brijati se idućih mjesec dana sa istim žiletom i istim set upom, tj dok ne odlučim da je otupio. Nadam se da će biti i više od mjesec dana.
Poželite mi sreću!
Malo slika:

Dummy blade:

Twin žilet (opasno se približavamo desposable brijačima, kako izgledom tako i brojem oštrica)