Ako zelis brzinu, ovo je masina za tebe
https://youtu.be/kx0hC3XnhUA
Uredjaj se zove indukcijski grijac.
Skup je, trosi 20kw na sat ali za 10 sekundi cini cuda.
Punac ih u firmi ima dva i od kad su prvog nabavili plin su potpuno izbacili jer je trebalo cekati po pola sata da npr zagrije 20-30 komada ali neke ne zagrije docoljno pa to ode na 45 minuta
Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk
Pec za kaljenje
- zdravo
- DE
- davor_vfr
- Student brijanja
Re: Pec za kaljenje
Problem rijesen. Pec sredjena i za sada radi kao zmaj.
5 minuta od sobne do 500 °C.
30 minuta od sobne do 1000 °C.
Rjesenje mi je natuknuo jedan prijatelj kojem dugujem pivu. Jednostavno je... Spojio sam grijac na trofaznu struju.
E sad je pitanje koliko ce isti vremenski izdrzati, ali ko ga je** ionako sam morao raskopavati pec zbog zamjene. Nek ide ovako dok ide.
A kad nam je tako dobro krenulo. Preuredili smo i mini pecnicu i ugradili regulaciju tako da sad imam i preciznu pec za popustanje. A mogu i gablec tu precizno spec
...
Eto i par slika.
Time sam zavrsio pricu o aparaturi za toplinsku obradu.
Sad bi bio red nesto iskovati i isprobati peci na stvarnim komadima.

Rjesenje mi je natuknuo jedan prijatelj kojem dugujem pivu. Jednostavno je... Spojio sam grijac na trofaznu struju.
E sad je pitanje koliko ce isti vremenski izdrzati, ali ko ga je** ionako sam morao raskopavati pec zbog zamjene. Nek ide ovako dok ide.
A kad nam je tako dobro krenulo. Preuredili smo i mini pecnicu i ugradili regulaciju tako da sad imam i preciznu pec za popustanje. A mogu i gablec tu precizno spec

Eto i par slika.
Time sam zavrsio pricu o aparaturi za toplinsku obradu.
Sad bi bio red nesto iskovati i isprobati peci na stvarnim komadima.

- Adept
- Steven Hawking brijanja
Kapa dolje Davore!
Toliko truda uložiti kako bi dalje mogao uložiti još više truda i kreativne energije.
I sad te prosim - idi nešto iskuj odma!
I to obilato poprati fotkama!
OK?

Toliko truda uložiti kako bi dalje mogao uložiti još više truda i kreativne energije.
I sad te prosim - idi nešto iskuj odma!
I to obilato poprati fotkama!
OK?

-
- BIC
Moglo bi biti zanimljivodavor_vfr wrote:Problem rijesen. Pec sredjena i za sada radi kao zmaj.

- pimple8
- Student brijanja
Daj slike gableca