Sasvim novo iskustvo

Sve o brijanju britvicom
User avatar
olly
Student brijanja
Posts: 1458
Joined: 28 Dec 2014, 13:22

Re: Sasvim novo iskustvo

Post by olly »

mamikulcic wrote:Kad vas već gnjavim imam još jedno pitanje. Dali postoji neka stranica gdje je moguće naručiti testere AS - ova. Vidim ovdje po forumu da koristite različite proizvode koji često nisu dobavljivi kod nas pa me zanima na koji način naručujete? Dali se vodite preporukama, naručujete na rizik da vam možda neće pasati miris/sastav ili nešto treće?
Ja još nisam naručivao testere AS-ova. Video sam ih već na nekoliko stranica, ali uglavnom u SAD, pa nisam nikad naručivao.

Veoma često se miris kupuje na slijepo jer čak ni preporuke nisu garancija, da će ti se svidjeti nešto, što se svidi nekome drugome.

Ja kod izbora mirisa slijedim osobne preferencije - recimo, mira i frankincense su mi već na papiru garancija, da će mi se svidjeti, jer ih poznajem, dok je recimo vetiver za mene bio nešto novo, pa sam išao na sve ili ništa po naćelu 'ako mi se svidi, OK, ako mi se ne svidi, barem ću jednom zauvijek znati, da vetiver nije miris za mene'.

Srećom, ispalo je, da mi se vetiver sviđa :)
User avatar
TomBar
Britva
Posts: 395
Joined: 08 Mar 2016, 21:49

Re: Sasvim novo iskustvo

Post by TomBar »

Na G&C postoji tri ili cetiri mini kompletica testera ali po brandovima. Ne mijesani.

Poslano Tapatalkom
mamikulcic
DE
Posts: 108
Joined: 29 Apr 2016, 13:58

Re: Sasvim novo iskustvo

Post by mamikulcic »

Našao temu koju sam otvorio pred 7 godina pa ajd da malo tipkamo :D
U međuvremenu probao nekoliko DE brijača, lamica, četki, krema, AS-ova i do pred koji mjesec sam bio siguran da sam našao doživotni postav opreme. To su bili Merkur 34c, Tabac sapun, Feather lamice, Omega sintetička četka i od AS-ova najčešće zeleni Pitralon i Brut.
Nemam pojma kaj se desilo pred par mjeseci ali brijanje mi je počelo biti neugodno, neovisno o stanju lamice (nova, stara 1-2-3-4 brijanja, različite lamice,...). Nakon brijanja koža lica iritirana, pokoja porezotina i sl... Postalo je do te mjere neugodno da sam počeo googlati Philips One Blade (znam, griješio sam Image).
Pošto u ladici stoje zaboravljeni još neki brijači ajd da probam nešto drugo prije nego napustim klasično brijanje. Uzeo sam Merkur 37c (Slant) i gle čuda, u kombinaciji s Feather lamicom brijanje je opet ugodno, temeljito i bez iritacije. Postupak brijanja oduvijek isti - dok se tuširam četka se moči u toploj vodi, na sapun stavim malo vode da omekša, odmah poslije tuširanja napravim bogatu pjenu, bradu namočim toplom vodom i udri.
Ima tko ideju zašto mi 34c više ne paše? Ne vidim što bi se na tom komadu metala moglo promijeniti, potrošiti,...?

User avatar
mario_tm
DE
Posts: 126
Joined: 15 Oct 2014, 07:56
Location: Lošinj

Re: Sasvim novo iskustvo

Post by mario_tm »

Slično je i samnom. Koristio sam prije feather i edwin jagger koji slovi kao početnički nježni brijač. Nakon nekog vremena iritacija i tisuće mikroporezotina na vratu nakon drugog prolaza.

Feather je kruta i iznimno oštra lamica. Bolje mi je pasao gillete platinum.

Danas se najtupljom britvom obrijem bez da osjetim aftershave nakon brijanja. A zašto? Nemam pojma. Inače, dlake na licu tvrde imam kao vepar
User avatar
Getriba94
Kamisori
Posts: 776
Joined: 26 Apr 2017, 01:42
Location: Zagreb

Re: Sasvim novo iskustvo

Post by Getriba94 »

Ja imam slicno iskustvo s blagim brijacima ali sam istovremeno koristio i efikasnije brijace kojima sam vise naginjao pa je samim time i brijanje s blagim brijacima postajalo sve gore (vise iritacije), pitaš se što se promijenilo :skrbo

Ako si koristio samo jedan onda samo lice zudi necim boljim :P
Post Reply

Return to “Brijanje lamicom”