Zamjena "dlake" četkice

Sve vezano uz izradu/preradu vaših četkica za brijanje
Post Reply
Ogopogo
Mach III
Posts: 11
Joined: 27 Apr 2016, 22:31

Zamjena "dlake" četkice

Post by Ogopogo »

Gospodo imao bih upit vezano za zamjenu „dlake“ u dršci četkice za brijanje. Naime posjedujem Semogue 1305 četkicu (svinjica) i s kojom uopće nisam zadovoljan! A nezadovoljstvo proizlazi prije svega iz činjenice, da iako je imam već cca. 2 - 2.5 godine, nikako da dostigne performanse Omege 11137, koja znam da nije nešto "ekstra" no meni odgovara. što se tiče Semogue rekao bih da kako „neće“ da se razradi, odbija suradnju :D, a uz sve to joj i svako malo ispadne po par dlaka, da sam koristio samo nju vjerojatno bi već sve poispadalo :D ….
Uglavnom došao sam na ideju, izvaditi stare dlake iskoristili dršku i ubaciti sintetiku tj. kupiti sintetičke dlake. E sad pitanje jel netko od Vas to već pokušavao, te što bi bilo za preporuku odnosno čija sintetika bi bila za preporučiti, koji promjer čvora itd... Napomenuo bih kako ne tražim nešto vrhunsko, skupo itd., već performansama u rangu Omege 11137, znači više onako povoljnije, recimo jeftinije rješenje. Što se tiče softvera većinom su to sapuni no pojavi se s vremena na vrijeme pokoja kremica. I da, sa sintetikom nemam nikakvih iskustava, tako da ću sigurno pogriješiti :mrgreen:

I što bi rekao jedan moj prijatelje „fala lipa“…
User avatar
marn
mr. sc. brijanja
Posts: 3377
Joined: 02 Oct 2011, 12:29

Re: Zamjena "dlake" četkice

Post by marn »

Uzmi neku kinesku sintetiku i nemoj se zezat sa zamjenom drske. Po meni nepotrebna gnjavaza

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk

Ogopogo
Mach III
Posts: 11
Joined: 27 Apr 2016, 22:31

Re: Zamjena "dlake" četkice

Post by Ogopogo »

Puno hvala, ma svakako dolazi u obzir i ta gotova kombinacija, a što se tiče gnjavaže, nije mi to problem dapače gušt bi time bio veći da se maljam s "vlastitom" četkom :shaving: Također može preporuka za kineza, jer kako sam naveo nemam nikakvog iskustva s sintetikom. Vidim kako je kolega "Beco" kombinirao čvor kupljen na Maggard-u s Yaqi drškom, i više je nego zadovoljan rezultatom! Također ima i komplet četkica, koja će mi sigurno biti na listi:
http://www.maggardrazors.com/product/ma ... ze-handle/
Post Reply

Return to “Četkice za brijanje”