Spartium Natural Cosmetics - Meštar v2

Post Reply
User avatar
007
Naučnik brijač
Posts: 2427
Joined: 13 Jan 2016, 12:07
Location: Rijeka

Spartium Natural Cosmetics - Meštar v2

Post by 007 »

Spartium Natural Cosmetics – Meštar v2
Prva verzija Meštra bila je pravo iznenađenje za mene! Nisam očekivao dobar sapun, a dobio sam jedan jako, jako, jako dobar sapun, koji je ubrzo postao čest dio mojeg brijačkog postava. Uostalom, više o prvoj verziji možete saznati na linku https://www.brijacnica.com/viewtopic.php?f=49&t=4416.
Ok. Prva verzija je bila dobra, iznenasđujuće dobra, ali bilo je tu nekoliko manjih zamjerki. Zapravo da bi bio vrhunski nedostojalo je svega baš malo, malo. Mrvičicu drugačija kutija, možda malo bolji miris (iako je to sve naravno subjektivno), mrvičicu bolja klizavost... I sve su to, uspješno, promijenili u novoj verziji.
Image
Prva promena je vizualna. Gdje je sve novo! Logo, etiketa, kutija. Sve su izmijenili, povezali u jednu priču i... Sada to izgleda dobro. U prvoj verziji sapun i AS losion su izgledali kao da dolaze od dva različita proizvođača a sada je to sve posloženo i djeluje kao jedna cijelina. Umjesto male, uske i visoke aluminijske kutije, Meštar sada dolazi u širokoj plastičnoj kutiji u koju stane 130g sapuna. I nema više problema sa direktnim punjenjem četke iz kutije!
Image
Image
Kako su proširili i paletu mirisa, tako je svaki miris dobio svoju design. A koji su mirisi?
Balatura donosi miris dalmatinskog začinskog bilja s blagom notom lavande i svježim mirisom limete i bergamota.
Picigin donosi svjež miris slatke naranče nadopunjen blagim notama lavande, geranija i kadulje.
Bagulina svojim mirisom podsjeća na morsku svježinu s drvenastom notom cedra i borovice
Dišpet donosi osvježavajući miris mente, čajevca i pačulija, što je zapravo stari, originalni miris Meštra.
Image
Image
Sve mirise sam, osim Bagulina, onjušio i mogu reći da su opisi poprilično vjerni. Svi su mirisi izrazito blagi i nenametljivi i djeluju jako, jako prirodno. Da su možda mrvičicu jači, ja bi bio zadovoljniji. Naravno, moj nos nije vrhunski za mirise, a i teško m i ide to opisivanje mirisa.
Tu ide i moja prva „zamjerka“ novom Meštru. Ja sam se nadao da će se među novim mirisima naći i miris koji su imali u starom AS balmu i da će se među novim mirisima naći i miris njihovog sapuna za kosu (meni najdraži njihov produkt, ne samo zbog fenomenalnog mirisa!). Naravno, ovu „zamjerku“ nemojte shvatiti preozbiljno! 
Image
Koristio sam Balatura i Picigin i moram priznati da su oba sapuna podosta žedna, žednija od stare verzije. Klizavost je povećana, zaštita je postojana, što sve zajedno osigurava sigurno i ugodno brijanje! Pjena se radi lako, postojana je (iako sam čuo da su neki imali problema i da im se pjena brzo raspadala) i kremasta. Miris se lagano pojača tijekom pravljena pjene, ali i dalje ostaje blag i nenametljiv.
Ono što nisu mijenjali je post-shave feeling, koji je i dalje izvrstan! Njega je ionako bilo teško popraviti! On je i dalje ostao vrhunski i jedan od ponajboljih uopće!
Čini mi se da se ova verzija malo brže troši nego stara, ali to može biti i zbog novog pakiranja pa se jednostavno bolje i brže vide promjene.
Uz svaki sapun ide i odgovarajući AS losion. Što je odlično, za razliku od prije. Losion dolaze u novom, većem i modernom spremniku sa pumpicom za lakše doziranje, od 50ml. Mirisi su usklađeni sa sapunima, dakle jednako blagi, nenametljivi i prirodni. Čini mi se da nisu ovdje previše mijenjali formulu – i dalje se brzo upija i kožu ostavlja odlično hidratiziranom. Cure i dečki iz Spartiuma rade jako puno različitih kozmetičkih proizvoda, od kojih je jako puno namijenjeno koži lica i očito su to svoje znanje i iskustvo pretočili u ovaj losiončić.
Image

I ponovo mi je malo žao što nisu ostavili onaj stari, originalni miris AS losiona.
Image
Sapune i AS losione možete kupiti putem njihovog web shopa (https://spartium-cosmetics.com/product- ... -brijanje/) po prihvatljivoj cijeni od 87 kuna za sapun i 84kn za losion.
Sve u svemu, Spartium je sa novom formulom napravio iskorak prema još boljem proizvodu. Ako je stara formulacija bila uz bok nekih puno poznatijih i razvikanijih artisana (npr. P&B, Stirling, RazoRock,1912...) sa novom formulom su se približili, izjednačili ili čak u nekim segmentima prestigli one puno razvikanije artisane (A&E, Zingari, Mammoth, Wholly Kaw...). U svega nekoliko godina uspijeli su složiti stvarno vrhunski proizvod kojeg se ne bi nitko posramio. A i znam da imaju i neke potpuno nove formule, koje se tek trebaju pojaviti! Jedva čekam!
I'm sorry to have kept you waiting, but I'm afraid my walk has become rather sillier recently.
User avatar
Adept
Steven Hawking brijanja
Posts: 6833
Joined: 04 Nov 2010, 00:00
Location: Pula

Re: Spartium Natural Cosmetics - Meštar v2

Post by Adept »

Iyvrstan osvrt :thumbs: Mogu reći kako si me vrlo zainteresirao za neke stvari. HVALA!
User avatar
Praskaton
mr. sc. brijanja
Posts: 3081
Joined: 12 Oct 2009, 00:00
Location: Pula

Re: Spartium Natural Cosmetics - Meštar v2

Post by Praskaton »

@007, svaka čast, jako lijepa recenzija.
User avatar
pimple8
Naučnik brijač
Posts: 2781
Joined: 03 Oct 2016, 11:43

Re: Spartium Natural Cosmetics - Meštar v2

Post by pimple8 »

Zanimljivo stivo, hvala pjer na priblizavanju domacih proizvoda.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Post Reply

Return to “Sapuni za brijanje”